Didžiąją Kalėdų eglę įžiebs Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė bei Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas su žmona Agne.

Projekto atidarymo renginys prasidės Nedos muzikiniu kūriniu, vėliau – nuotaikingas vaikų ir jaunimo popgrupių pasirodymas, sraigtasparniu į renginį atskris Kalėdų senelis.

Susirinkusiuosius sveikins Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, ponia Alma Adamkienė bei Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Šventinės muzikos fone bus įžiebtas Vilniaus TV bokštas, kurio įžiebimą palydės įspūdingi erdviniai fejerverkai. Jau spindinčio bokšto fone atidarymo šventėje koncertuos grupė B’avarija.

Projektas “Tūkstantmečio šviesa 2003” šiemet skirtas vaikams – tiems, kurie labiausiai moka džiaugtis Kalėdomis. Visus vaikus bei jų tėvelius susirinkti į centrinės Kalėdų eglės įžiebimo renginį kviečia projekto globėja – ponia Alma Adamkienė.

Kartu su šiuo projektu šiemet organizuojama ir labdaringa projekto kalėdinių atvirukų platinimo akcija, iš kurios gautos lėšos bus skirtos našlaičių ir neįgalių vaikų reikmėms. Visos akcijos metu surinktos lėšos bus pervestos Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondui. Kalėdiniai atvirukai jau platinami “Lietuvos spaudos” kioskuose visoje Lietuvoje.

Projekto autoriai apgailestauja, kad dėl lėšų stygiaus nepavyksta įgyvendinti kitų projekto etapų, bet tikisi, jog tai pavyks ateityje.

Vilniaus TV bokštas, panaudojant modernias šviesos instaliacijas ir sudėtingus inžinerinius sprendimus, pirmą kartą buvo iliuminuotas sutinkant 2000-uosius. Jis susilaukė didelio Lietuvos ir kitų pasaulio šalių žiniasklaidos bei visuomenės dėmesio.

Viršutinė eglutės dalis suformuojama trijų prožektorių, sumontuotų 168,4 m aukščio aikštelėje. Apatinę eglutės dalį suformuoja 32 girliandos. Bendras girliandų ilgis – 6 kilometrai, lempučių kiekis girliandose – 6000 vienetų. Jų naudojama galia 81,6 kW. Viršūnėje įmontuotas galingas daugiaspindulinis švyturys, simbolizuojantis Kalėdų žvaigždę.

Projektą “Tūkstantmečio šviesa” organizuoja viešoji įstaiga “Oreivystės centras”, AB “Lietuvos radijo ir televizijos centras” bei Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją