O. Johnstonas mirė nuo senatvės ilgalaikės priežiūros įstaigoje Sequimo mieste Vašingtone, trečiadienį pranešė „Walt Disney Studios“ viceprezidentas Howardas Greenas.

„Ollie priklausė nepaprastų menininkų kartai, jis buvo vienas iš tikrų mūsų meno pionierių, vienas iš pagrindinių animacijos formavimo į meno formą, kuria ji žinoma dabar, dalyvių“, pasakė Roy E. Disney, Walto Disney‘aus sūnėnas ir „Walt Disney Co.“ garbės direktorius.

Kuriant „Snieguolę“, O. Johnstonas buvo pavaduojantis animatorius, „Fantazijos“ ir „Bembio“ kūrimo metu buvo animacijos vadovas, o kuriant „Pinokijų“ – animatorius.

Jis ypatingai didžiavosi savo darbu kuriant „Bembį“ ir ypač klasikinėmis scenomis, pvz., širdį veriančia Bembio motinos mirties medžiotojo rankose scena, kurią žiūrėdami verkė ne vienos kartos žiūrovai.

Kiti O. Johnstono darbai – „Pelenė“, „Alisa stebuklų šalyje“, „Piteris Penas“, „Dama ir valkata“, „Miegančioji gražuolė“, „101 dalmantinas“, „Merė Popins“, „Džiunglių knyga“, „Aristokratai“, „Robinas Hudas“ ir kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją