Ketvirtadienį, „Kino pavasario“ atidarymo vakarą, „Coca Cola Plaza“ salėje pirmą kartą buvo paskelbti trys festivalio garbės svečiai.

Prizai ir sertifikatai buvo įteikti žmonėms, kurių dėka festivalis gyvuoja jau trylika metų – Ričardui Sablovskiui, Sauliui Antanaičiui ir Rolandui Maskoliūnui.

„Programa – įspūdinga. Tai – apie šimtas pačių įvairiausių filmų, atrinktų iš žymiausių festivalių. Tai ir prancūzų kino aktorės Isabelle Huppert, ir vokiečių režisieriaus Reinerio Wernerio Fassbinderio retrospektyvos, lietuviškų filmų premjeros, net gi, arabiški filmai. Visa tai susipina į labai intriguojantį ir daug žadantį renginį“, - siūlomais filmais džiaugėsi Kultūros viceministras Gintaras Sodeika.

„Forum Cinemas“ kino projektų vadovas Gintaras Plytnikas „Kino pavasarį“ sulygino su upe: „Festivalis – kaip upė: startuoja šitoje salėje ir plečiasi. Simboliškai pradėjęs „Coca Cola Plaza“ trijose salėse, šis „Kino pavasaris“ persikėlė į šešias ir plečia geografiją po visą Lietuvą“.

Kino projektų vadovas pasidžiaugė, kad šiemet, įdiegus bilietų platinimo sistemą internetu, problemų dėl ilgų eilių, kaip pernai, neturėtų būti. „Visada patogiau namuose galite atsispausdinti savo bilietą, jums nereikės stovėti eilėje. Tas buvęs dantų skausmas dabar yra tarsi išnykęs“, - džiaugėsi jis.

„Pats metas pradėti burtų sezoną!“, - paskelbė R. Maskoliūnas ir susirinkusius pakvietė į peržiūrą. Kadangi šių metų festivalis pažymėtas magišku ženklu, atidarymo vakarą buvo parodytas lenkų filmas „Burtai“ („Sztuczki“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją