"Savo romanuose aš visuomet bandau būti atvira, sąžininga ir nuoširdi. Mėginu savo skaitytojams parodyti, kad nebijotų nepažįstamų savo sielos gelmių ir kad jie netgi turėtų susidurti su tamsiausiais sielos užkampiais. Šis susidurimas su žmogiškosios būties šešėliais ne visada malonus, tačiau, mano galva, absoliučiai būtinas kiekvienam individui. Šio tikslo aš visada siekiu kiekvienoje savo knygoje - ne tik "Raganoje ir lietuje."

(Iš J. Ivanauskaitės interviu dtv leidyklai)

"Per trumpą laiką romanas "Ragana ir lietus", išleistas 1993 m., padarė Jurgą Ivanauskaitę garsiausia Lietuvos rašytoja…" (Frankfurter Rundschau)

"1961 m. gimusios Ivanauskaitės kūryba […] yra naujos laisvės, kuriai pasiryžusi jauna lietuvių literatūra, pavyzdys. Ji kaip joks kitas autorius ar jokia kita autorė nutolsta nuo lietuviškos realybės, net kai ši jos romanuose yra susijusi su dabartimi." (Frankfurter Allgemeine)

"Ivanauskaitė su savo "Ragana ir lietumi" įėjo į pasaulinę literatūrą." (Kommune)

"Ivanauskaitė patraukia savo pasakojimo stiliumi, kuria stiprių moterų paveikslus nemenkindama ir vyrų, kurie vaizduojami kaip mylimieji, su savo silpnybėmis ir stiprybėmis, didingi ir griaunantys - labai žmogiški Dievo žmonės su žmogiškais troškimais." (Freitag 42)

"Ivanauskaitės romaną "Ragana ir lietus" uvo leidžiama pardavinėti tik erotinių prekių parduotuvėse (tai padarė romaną bestseleriu)."

(Guardian Books Review)

"Ivanauskaitės herojai - jauni menininkai, ieškantys gyvenimo prasmės ir trokštantys pakeisti visuomenę." (Frankfurter Allgemeine).