Įsigyti kino teises pirmajai bus tariamai siūloma kino studijai "Paramount Pictures", kartu su režisieriumi Franciu Fordu Coppola sukūrusiai pirmuosius tris filmus.

Pasak "Variety", susitarimas tarp "Random House" ir M.Puzo palikuonių veikiausiai yra didžiausias sandoris nuo bestselerio "Vėjo nublokšti" tęsinio. Rašytojos Margaret Mitchell palikuonys, kaip tvirtinama, už teises į šį kūrinį gavo 5 mln. JAV dolerių. Už kokią sumą buvo susitarta dėl "Krikštatėvio" tęsinio, nėra žinoma.

"Susidomėjimas V.Corleone šeima yra milžiniškas", - teigia "Random House" atstovas Jonathanas Karpas. Anot jo, kol kas dar galutinai neapsispręsta, ar naujoje knygoje bus pasakojama apie įvykius prieš, per ar po tikrosios istorijos.

Galbūt jau lapkričio mėnesį leidykla atrinks tęsinio autorių. Tiesa, leidykla nesitiki panašios sėkmės, kokios susilaukė originalas. Visame pasaulyje M.Puzo romano parduota daugiau kaip 25 mln. egzempliorių, o scenarijaus filmui autorius buvo įvertintas "Oskaru".

Prieš pat M.Puzo mirtį "Paramount" studija derėjosi su rašytoju ir režisieriumi F.F.Coppola dėl ketvirtojo filmo kūrimo. Tada taip pat buvo svarstomos aktorių Andy Garcia ir Leonardo DiCaprio kandidatūros. Po autoriaus mirties šie planai buvo laikinai užmiršti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją