Kaip rašo dienraštis "Respublika", knygynuose pasirodė B.Druskytės knyga "Uždavinių sprendimai ir paaiškinimai", pagal kelis matematikos vadovėlius, patvirtintus Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM).

Knygą išleidusios leidyklos "Naujoji Rosma" savininkė Stasė Smalstienė teigia, jog tikrasis B.Druskytės vardas ir pavardė yra komercinė paslaptis. Knyga kainuoja nuo 30 iki 36 litų, kiekvieno leidinio tiražas - 2000 egzempliorių. Savininkė neneigia, kad jei bus poreikis, leidimas bus kartojamas.

Ši leidykla taip pat leidžia ir ŠMM patvirtintus vadovėlius. Nepaisant to, kad kontrvadovėliai turi didelę paklausą, specialistų teigimu, uždavinių sprendimuose apstu klaidų, dalis jų nuplagijuota iš mokytojų knygos.

"Tegul visuomenė galvoja, ar toks kontrvadovėlis reikalingas. Jei mano, kad reikalingas, tai jį reikia rimtai rengti ir leisti. Jis būtų penkis kartus storesnis, turbūt tiek pat brangesni už vadovėlį", - dienraščiui sakė TEV leidyklos, leidžiančio matematikos mokymo priemones vyriausiasis redaktorius Valdas Vanagas.

Ministerijos pareigūnai smerkia tokią leidybą, tačiau uždrausti jos negali. "Teisiškai žiūrint pažeidimų nėra", - ŠMM nuostatą perdavė atstovė spaudai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją