Praėjus savaitei po „Eurovizijos“ dainų konkurso finalo, aistros dėl lietuvių pasirodymo Helsinkyje dar nerimsta. Kritikos strėlės skrieja ne į grupės „4Fun“ pusę. Daugiausia abejonių bei sarkastiškų pareiškimų sukėlė grupės įvaizdį kūrusio Aleksandro Pogrebnojaus darbas.

Batai – iš Londono

Anot finansinius „4Fun“ reikalus tvarkiusio vadybininko Laimono Staniulionio, dar nėra tiksliai apskaičiuota, kiek kainavo grupės kostiumai. Apytikrė suma – gerokai per 20, o gal net ir 30 tūkstančių litų. Neskaičiuojant A.Pogrebnojaus honoraro. Gal visa tai – iš mokesčių mokėtojų kišenės, mat Vyriausybė iš rezervo fondo „4Fun“ atseikėjo 100 tūkstančių litų, už kurių panaudojimą niekas neprivalo atsiskaityti?

Beje, žiūrovai matė tik Juliją Ritčik. Vyrukų stilingi smailianosiai kniedyti batai, firminiai džinsai „Levi’s“ bei kai kurios kitos įvaizdžio detalės, pirktos Londono parduotuvėse, liko už širmos.

„Nemanau, kad, palyginti su Julija, turėjome atrodyti prastai. Juk kiekvieną dieną dalyvaudavome spaudos konferencijose, įvairiuose renginiuose, buvome fotografuojami. Lietuvai būtų prasta reklama“, – įsitikinęs L.Staniulionis.

Ar tai protinga?

Iš visų iki šiol mūsų šaliai „Eurovizijoje“ atstovavusių grupių „4Fun“ įvaizdis kainavo brangiausiai.

Kol kas aukščiausią – 6-ąją vietą „Eurovizijoje“ užėmusios komandos „LT United“ narius aprengė rėmėjas. Kaip dienraščiui L.T. sakė Andrius Mamontovas, įmonių grupė „ZZZ Baltic“ leido jiems išsirinkti drabužių už 20 tūkst. litų. Kadangi po kostiumą muzikantai buvo nusipirkę už savo pinigus, prieš išvykdamas į Atėnus šešetukas išsirinko dar po vieną kostiumą (su batais, marškiniais – aut. past.), su kuriais ir pasirodė, kitų drabužių.

Paklaustas, ką mano apie tai, kad už širmos sėdėjusiems „4Fun“ vyrukams drabužiai buvo pirkti Londone, žinomas atlikėjas buvo tiesmukas: „Čia tas pat, kas sėdint Niujorke užsisakyti picą iš Paryžiaus. Kai kas sau gali tai leisti, bet ar šiuo atveju tai buvo protinga?“

Geriausiai aprengta grupė

Pats A.Pogrebnojus savo darbą su grupe „4Fun“ įvertino teigiamai.

„Pas mus ir taip visi atrodo „šiaip“. „4Fun“ dabar geriausiai atrodo iš visų Lietuvos muzikantų. Jų vienintelių stilius sutvarkytas nuo pradžios iki galo. Ir į Londoną specialiai batų pirkti nevažiavau. Tiesiog atsitiktinai šiame mieste buvau savo reikalais ir nupirkau. Ten yra pigiau ir geriau“, – savo poziciją gynė dizaineris. Anot jo, grupės koncertiniai kostiumai kainavo nemažai, bet ir ne tiek daug, kaip daugeliui atrodo. O kiek – tai jau komercinė paslaptis. Kaip ir paties dizainerio honoraras.

„Tegul visi įsivaizduoja, ką nori. Na ir kas, kad tai mokesčių mokėtojų pinigai. Mane samdė ne jie, o grupė „4Fun“, – atšovė A.Pogrebnojus.