Ne vienus metus keliamas klausimas, už ką iš tiesų balsuoja žiūrovai iš visos Europos. Vieni renkasi pasirodymą, kiti – dainą, o treti, neturėdami savos nuomonės, palaiko bet kurią iš šalių.

Ne paslaptis ir tai, jog kaimyninės šalys balsuoja viena už kitą, taip priversdamos nuogąstauti, kad konkursas netrukus taps tiesiog „Balkanų vizija“. Tokio „žaidimo“ taisykles perpratę lietuviai, latviai ir estai po truputį stengiasi palaikyti vieni kitus. Gaila, tačiau į finalą nepatekus Estijos atlikėjai Gerli Padar, nežinia, ar šios šalies žiūrovai palaikys mūsų ar Latvijos atlikėjus, tačiau vilties visada yra.

Norint laimėti, reikia to siekti!

Po pernai metų vykusio konkurso visi pamatė stulbinančius Lietuvos atstovų rezultatus. Tąkart „LT United“ atsidūrė 6 vietoje, o tai šiemet mus išgelbėjo nuo dalyvavimo Eurovizijos pusfinalyje.

Peržvelgus šalis, kurios davė daugiausia balsų dainai „We Are The Winners“, galima lengvai suprasti, jog už mūsų atlikėjus sirgo nemažai emigravusių lietuvių.

Priminsime, jog daugiausia balų skyrusios šalys buvo: Airija – 12, Islandija – 10, Jungtinė Karalystė – 10, Danija – 7, Estija – 8, Latvija – 10, Lenkija – 8. Didelė tikimybė, jog būtent užsienio lietuviai palaikė savo šalį, kad ir kaip toli jie buvo.

Šiemet taip pat viliamasi, jog išvykę kitur gyventi Lietuvos gyventojai atiduos savo balsus už „4Fun“. Ir nebūtinai tai turėtų būti balsas už dainą, nes kiekvieno skoniai skirtingi.

Šiuo atveju svarbiausia – šalis, iš kurios mes visi esame kilę, kurią metas pristatyti Europai. Šalies gyventojai negali pati balsuoti už savų atlikėjų dainą, todėl dabar didžiausios viltys lieka mūsų kaimynės – nuo Baltijos šalių iki valstybių, kuriose pilna emigravusių lietuvių.

Linas Adomaitis: „lietuviai - karinga tauta!“

Prieš kelerius metus konkurse Lietuvai atstovavo Linas su Simona. Tąkart jiems pavyko neblogai pristatyti save Eurovizijos žiūrovams ir gerbėjams. Atlikėjai teigė jautę palaikymą.

„Visokių nuomonių būna, tačiau daugiausia jautėme paramą. Šalys, kurias aplankėme prieš konkursą, atidavė daugiausiai balsų. Lietuviai yra karinga tauta! Jie visą laiką nori pergalių. Šiandien toks požiūris yra žymiai vieningesnis, nei tais metais, kai dalyvavo Aivaras. Manau, kad žmonės supranta, jog lietuviai dainuoja už Lietuvą. Juk žmonės ir išrenka, kas atstovauja šaliai, nes jais tiki“, – sakė telefonu kalbintas atlikėjas Linas Adomaitis.

Galbūt šis šeštadienis ir yra ta diena, kuomet už „4Fun“ balsuos visi mylintys savo šalį – Lietuvą!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Plus Fm-Online
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją