Iš Lietuvos šįmet Eurovizijos konkurse akredituota beveik 20 žiniasklaidos atstovų – to dar nėra buvę nė vienais metais.

Kai kurie žurnalistai jau pabuvojo ir generalinėje repeticijoje. Joje dalyviai privalo atrodyti taip, kaip pasirodys koncerte. Negalima keisti nei sceninio įvaizdžio, nei režisūrinių detalių.

Generalinė repeticija įrašoma – kasetė su įrašu būtų paleista tuo atveju, jeigu koncerto metu sutriktų televizijos ryšys. Į generalinę repeticiją pagal konkurso taisykles parduodami bilietai.

Iš 28 pusfinalyje dalyvaujančių šalių daugiausia žiūrovų ovacijų buvo girdėti pasibaigus Bulgarijos, Kipro, Šveicarijos, Maltos, Slovėnijos atstovų pasirodymams. Žiūrovai labai palaikė ir latvius.

Lietuviai mėtė kirvį

Tuo tarpu Lietuvos atstovams „4 Fun" dabar laisvesnės dienos – „LT United" iškovojo jiems teisę pasirodyti iš karto finale. Julija Ritčik su grupe šiandien nuo repeticijų atsipūtė ekskursijoje po Helsinkį ir lietuvių bendruomenės apsuptyje.

Julija ir keli „4 Fun" vyrai noriai dalyvavo ir suomių pasiūlytoje tradicinėje pramogoje – kirvio metimo varžybose. Julija kirvį mėtė tol, kol pasiekė tikslą – kirvis įsmigo į medį. Tai pavyko toli gražu ne visiems rungtyje dalyvavusiems vyrams iš Rumunijos bei Ispanijos delegacijų.

Vakarais, kaip įprasta Eurovizijoje, vyksta šalių pristatomieji vakarėliai. Antradienį degtinė ir alus liejosi jungtiniame slavų vakarėlyje, kurį surengė Baltarusija, Rusija ir Ukraina. Lietuviai į vakarėlį buvo pakviesti kaip svečiai, tačiau suabejojo, ar reikėtų jame dalyvauti. Vėliau, sužinoję, kad sutiko atvykti ne tik latviai, bet ir estai, lietuviai ryžosi prisijungti.

Kas iš 28 pusfinalininkų taps „4 Fun" varžovais finale, sužinosime jau netrukus. Tiesioginė Eurovizijos pusfinalio transliacija iš Suomijos – ketvirtadienį 22 valandą per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją