Jie visi buvo pirmieji, išbandę jėgas modernioje konkurso scenoje, tačiau jokiu būdu ne paskutiniai. Po truputį į Helsinkį pradeda rinktis ir žurnalistai iš visos Europos. Čia, spaudos centre, pradėtos rengti ir pirmosios spaudos konferencijos su konkurso dalyviais, kuriems plunksnos broliai negaili kritikos, humoro bei komplimentų.

Dėl konkurso turistams neliko kur apsigyventi

Parduotuvėse ir įvairiose kitose viešosiose vietose galima pamatyti, jog suomiai labai laukia šio konkurso.

“Mums garbė pristatyti savo šalį tokiame garsiame konkurse. Garbė buvo ir nugalėti jame,” – teigė keletas praeivių, kalbintų Suomijos sostinės gatvėse.

Jau dabar visi pigiausi ir brangiausi viešbučiai, nakvynės namai pilni turistų ir svečių iš viso pasaulio, todėl laisvų vietų rasti praktiškai neįmanoma. Vieno viešbučio darbuotojas, bagstelėjęs pirštu į “Eurovizijos” bukletą leido suprasti – „Viskas dėl šito!“. Taigi po truputį matoma ir blogoji konkurso pusė.

Pasirodo, Helsinkyje nėra tiek daug viešbučių, kurie galėtų sutalpinti tiek svečių, nes nebuvo tikėtasi tokio didelio turistų susidomėjimo šiemet vyksiančiu konkursu. Radus viešbutį, kuris dar turėtų laisvą kambarį, miesto svečiai sužino, jog kainos - nežmoniškos..

Helsinkio orai nelepina

Jau kurį laiką Helsinkyje nerimsta ir gamta. Pavasariu čia dar tikrai nekvepia, temperatūra dienomis tik 5 laipsniai šilumos, o naktimis ji dažnai nukrenta ir iki minusinės. Nesisklaido ir dažnam liūdesį keliantys tamsūs debesys, prognozuojantys, jog lietus nežada liautis. Pasak suomių, “šiemet su oru vyksta kažkas absurdiško ir tai tikrai nėra būdinga“. Rengėjai viliasi, jog tai neturės įtakos konkurso dalyvių bei turistų nuotaikai.

“Eurovizija 2007” pusfinalis įvyks gegužės 10, o finalas - gegužės 12 dieną. Dėl „LT United“ sėkmingo pasirodymo pernai metais Graikijos sostinėje vykusiame konkurse, šiemet mūsų šalies atstovai “4FUN” iškart dalyvaus finale.

Kelios nuotraukos iš Helsinkio:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Plus Fm-Online
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją