Liudas pažadą tesėjo. Kone visos jo dainos – savo kūrybos, didžiausias hitas „Rytais“ ne vienam tapo būtinu dienos pradžios atributu. Ir kiti vaikino kūriniai – kartu su Skirmante sukurta „Ten mūsų namai“, „Aš vėl jaučiu save“ bei „Ruduo“ sulaukė ne mažesnio populiarumo. Liudas į „Dangų 2“ ėjo tikėdamasis būti išgirstas ir pamatytas. Jam tai pavyko.

„Dangaus 2“ vokalo dėstytojas Steponas Januška prisiminė, kad jau pirmą kartą išgirdęs grojant Liudą, suprato, kad jis – originalus muzikantas. Aktorinio meistriškumo mokytojas Vaidas Martinaitis pripažino, kad jis - bene vienintelis, ėjęs į „Dangų 2“ su konkrečiu ir labai aiškiu tikslu. „Liudas yra kūrėjas, ne atlikėjas“, - apie vaikiną sakė dėstytojas.

DELFI skaitytojus kviečiame pažvelgti į Liudo metamorfozes, į jo kelią nuo atrankos iki „Dangaus 2“ superfinalo.

Liudas atrankoje į muzikinį realybės šou „Dangus 2“ buvo pažymėtas 417 numeriu. Vaikinas pralenkė tūkstančius pretendentų ir pateko į „Dangų 2“.

Jau pirmąją realybės šou savaitę Liudas pateko į savaitės finalo koncertą ir tapo nugalėtoju. Jo daina „Rytais“ tapo hitu ir neoficialiu „Dangaus 2“ himnu.

Liudas niekada neužsidarydavo nuo kitų dalyvių. Jis stengdavosi įkvėpti daugelį kūrybinėse kančiose paskendusių dangiečių. Kartais jie taip pat jį įkvėpdavo: kartu su Skirmante Liudas įrašė dainą „Ten mūsų namai“.

Liudas stengdavosi išmėginti įvairius instrumentus.

Liudas visada atrodė neatsiejamas nuo gitaros. Tačiau ir išbandęs kitą įvaizdį bei sudainavęs „Aš vėl jaučiu save“ jis buvo gerai įvertintas publikos.

Dangiečiui teko paragauti ne tik nugalėtojo šlovės skonio, bet ir Fantomo duonos. Fantomo dvikovoje nugalėjęs Kupido, Liudas tapo bene vienvaldžiu lyderiu ir beveik užsitikrino vietą superfinale.

Ne visi Liudo pasirodymai buvo vienareikšmiškai gerai įvertinti. Liudui atliekant populiarų šlagerį „Žiedai“, jo pasirodymą Vytautas Šapranauskas pavadino „nevaldomos marionetės šokiu“.

Liudas jau superfinale. Kaip jam seksis? Ar žiūrovai nuspręs, kad būtent šis vaikinas turi laimėti „Dangų 2“, paaiškės jau šį šeštadienį. Tačiau Liudas pasiekė savąjį Dangų: jį išgirdo ir pamėgo žiūrovai.