Savaitės finalistams Soliariui, Adelijai, Raimondai ir Skirmantei pergalė buvo ypač svarbi. Liudas jautėsi tvirčiau – jie turėjo pakankamai taškų ir puikavosi „Dangaus“ turnyrinės lentelės viršūnėje.

Dalyviams iššūkis buvo mestas jau pristatant komisijos narius. Dangiečius vertino Linas Zareckas - Choras iš grupės ŽAS, amžinai sarkatiškas grupės „Gravel“ vokalistas Tomas Sinickis ir visų nuostabai – „Dangaus“ šeimininkas Šapras, nuliūdinęs Fantomę Živilę ir atėmęs iš jos šansą vertinti savo kolegas.

Finalistų pasirodymai

Soliaris jau seniai suprato, kad lyderių pavyti nepavyks, tačiau ant scenos atidavė viską, ką turi geriausio, dainuodamas baladę „Viskas bus gerai“. Daina, atkreipianti dėmesį į blogybes ir neteisybę pasaulyje, skambėjo nuoširdžiai. Tačiau dėl naujo, teisuoliško, įvaizdžio Marijonas jau ne vieną kartą traukė Soliarį per dantį, vadindamas jį pastoriumi.

Dainą „Naktis“ Adelijai sukūrė mokytoja. „Dangaus 2“ coliukė šią jai itin svarbią dainą pirmąkart dainavo būdama vos vienuolikos. Asmeninių išgyvenimų kupinas kūrinys Adelijai buvo svarbus, todėl mergina susinervino dėl jaudulio neatskleidusi visų savo sugebėjimų.

Raimondos baladė „Lauk manęs“ sukurta iš ilgesio už realybės šou sienų jos laukiančiam vaikinui. Jau prieš savaitės finalą daina buvo įvertinta ir pagerbta premjera radijo stotyje „M1”. Raimonda įrodė, kad sugeba ne tik tobulai perdainuoti kitų dainas, tačiau yra ir kūrybiška asmenybė.

Liudas – šou lyderis, žiūrovų simpatijas užkariavęs savo kūrybos dainomis, panoro įrodyti, kad sugeba įdomiai perdaryti kitų dainas. Prieš tris dešimtmečius populiarią dainą „Žiedai“ jis pavertė uždegančiu hitu ir šoko ne prasčiau nei „LT United“ pažiba Arnoldas Lukošius.

Skirmantė perdainavo atlikėjos Saulės dainą „Atsiprašau“. Jai buvo itin svarbu surinkti taškų, nes ketvirtoji turnyrinės lentelės vieta, kurioje buvo atsidūrusi Skirmantė – nesaugi ir labai greit prarandama. Ilgesinga ir gili juodai tarsi naktis pasipuošusios Skirmantės daina privertė salėje linguoti miškus rankų.

Aštrialiežuvės komisijos ir žiūrovų verdiktas

Komisija, apsiginklavusi aštriais liežuviais, sukėlė bene daugiausia emocijų salėje ir dangiečių tarpe. Choras iš ŽAS Soliarį išvadino absoliučiu nuliu, o Raimondos baladė jam nesukėlė jokių emocijų. Choras 8 balus atidavė Adelijai, mat ji jam panaši į vaiką, „o vaikų skriausti negalima“, Liudą pagyrė už bendravimą su publiką ir skyrė 10 balų bei pripažino Skirmantės dainą emocingiausia ir apdovanojo 12 balų.

Arogantiškas ir kritiškas grupės „Gravel“ vokalistas Tomas Sinickis savo simpatijas atidavė „Dangaus 2” merginoms. Raimondai skyrė 8 balus, Adelijai – 10 (“turiu fetišą smulkioms moterims“), o daugiausia – 12, mestelėjo Skirmantei.

Živilės vietą vertinimo komisijoje užėmęs Šapras taip pat skyrė Adelijai 8 balus, Raimonda netikėtai pavadino Bryanu Adamsu, nes šiai dainuojant scenoje nebereikia šokėjų ir atidavė 10 balų. O Skirmantė 12 balų nusipelnė dėl to, nes juoda spalva, kuria buvo pasipuošusi dangietė – jo mylimiausia. Šapras nepraleido progos įkasti Soliariui, pavadindamas jo pasirodymą valiūkiška apatija, o Liudo - nevaldomos marionetės šokiu.

Žiūrovai taip nemanė, todėl skyrė Liudui daugiausia – 36 balus, „Tango TV“ žiūrovai taip pat įvertino Raimondą (30 balų) ir Skirmantę (24 balai).

Soliario ir Živilės dvikova

Susumavus balsus, savaitės finalo nugalėtojos karūna galėjo džiaugtis Skirmantė. O Fantomo dvikova buvo dramatiška kaip niekad. Soliaris, negavęs taškų nei iš komisijos, nei iš žiūrovų užsikrovė ant pečių itin sunkią naštą – kovoti prieš Fantomu išrinktą Živilę. Nors dainavo itin linksmą ir nuotaikingą dainą „Vaikštau po saule“ Živilės akyse žibėjo ir ašaros. Didesnio išbandymo nei kova prieš mylimą žmogų būti negali. Soliaris publiką bandė pavergti viena iš savo dvasingų dainų „Tėve Tėve“.

Skelbiant nugalėtoją ir Živilės, ir Soliario veidai buvo juodi kaip žemė. Ir nors abu mėgino šypsotis, nors abu tvirtai apsikabino, meilė laimėti čia neturėjo jokių šansų, 1451 – 979 Soliaris pralaimėjo Živilei ir „Dangų 2“ paliko antrąjį kartą. Ir jau antrą kartą Soliario išėjimas aplaistytas Živilės ašaromis.

Tiesa, ir Soliaris ir kiti iškritusieji gali tikėtis žiūrovų palaikymo ir galimybės dainuoti superfinale. Paskutiniąją savaitę žiūrovai nulems, kurį iš iškritusių dalyvių norės matyti pagrindinėje kovoje su kitais dėl „Dangaus 2“ nugalėtojo prizo.