"4Fun" su J. Ritčik aplenkė viena iš favoričių laikytą Rūtą Ščiogolevaitę ir Aistę Pilvelytę. Už nugalėtojus balsavo 23 tūkst. 888, už Rūtą - 20 tūkst. 133, už Aistę - 10 tūkst. 155 žiūrovai.

Iš karto po balsavimo interneto forumuose užvirė pasipiktinusių žiūrovų diskusijos, esą balsavimo rezultatai yra klaidingi, o nugalėti turėjo Rūta, kuri po pirmojo balsavimo buvo pirma tarp 11 finalistų, o Aistė - antra. Beje, per ankstesnius šiemetinės atrankos į "Euroviziją" balsavimus yra buvę įvairių nesklandumų.

A. Pilvelytė buvo taip sukrėsta balsavimo rezultatų, kad atsisakė juos komentuoti. Tuo tarpu Rūta, išgirdusi rezultatus, apsiašarojo, tačiau ją nuolat guodė Deividas Meškauskas, buvęs atlikėjos partneris „Lietuvos šokių dešimtuke“. Pasak R. Ščiogolevaitės, liūdniausia yra tai, kad ji liko antra, tik per plauką nuo pergalės.

Žiūrovų valia dar žemiau liko viena iš favoričių laikyta grupė „Saulės kliošas“, kolektyvai „Ashtrey“, „Sweetness Theory“, „Slapjack“, „Natas“, duetas „Dove & Gerda“ ir atlikėjos Augustė bei Mini-Me.

Grupė “4Fun”, susibūrusi 2001 metais, koncertuoja muzikiniuose klubuose ir renginiuose Lietuvoje bei už jos ribų. 2005-2006 metais atlikėjai dalyvavo "Eurovizijos" dainų konkurso nacionalinėse atrankose su J. Ritčik autorinėmis dainomis.

Pirmą kartą Lietuvos atstovas, gausiantis bilietą į Helsinkį, buvo renkamas dvigubame finale. Tokią „dvigubo finalo“ praktiką taiko daugelis „Eurovizijos“ konkurse dalyvaujančių šalių: Švedija, Suomija, Slovėnija, Estija, Latvija, Lenkija ir kitos. Manoma, kad tokiu būdu „atsitiktinės“ pergalės šansas sumažėja iki nulio.

Pergalę prognozavo kitiems

Lietuvos televizijos studijoje, kur vyksta finalinis koncertas, DELFI paprašė kelių su „Eurovizija“ vienaip ar kitaip susijusių žmonių pasidalinti įspūdžiais.

Andrius Mamontovas, vertinimo komisijos narys: „Labai džiaugiuosi, kad šiandien baigėsi visus metus trukęs „Eurovizijos“ šleifas, besitęsiantis paskui mane ir grupę „LT United“. Su mielu noru perduosime šitą estafetę bet kam, kas ją perims.

Neturiu ryškaus lyderio, tiesiog žinau, kad šį vakarą kažkam nusišypsos laimė. Jei būčiau tas, kurio žodis yra lemiamas, į konkursą važiuotų visai kiti atlikėjai, nei yra šį vakarą. O iš šio vakaro dalyvių rinkčiausi kažką iš „Saulės kliošo“, „4Fun“, Augustės, Nato. „Ashtrey“ daina pakankamai stringanti į atmintį, tik reikėtų jiems susitvarkyti pasirodymą.

Daugelis mano, kad R. Ščiogolevaitė yra realiausia kandidatė, nors man jos pasirodyme trūksta žinutės, kuria norima kažką pasakyti. Taip, jos geras balsas, kostiumai, bet trūksta tos žinutės. Linkiu jai tai parodyti, kad tai nebūtų pasirodymas puse kojos.

Nesuprantu, kodėl niekas iš šio vakaro dalyvių nepadarė gudriau už Arnoldą Lukošių ir nepasikvietė jo į savo pasirodymą. Jis galėjo būti panaudotas kaip koziris. Tikrai žinau, kad jis labai nesispardytų ir už pakankamai normalią kainą sutiktų (juokiasi - DELFI)".

Alanas Chošnau, vertinimo komisijos narys: „Tarp mano favoritų yra R. Ščiogolevaitė, A. Pilvelytė, „4Fun“ man visai patiko, „Ashtrey“ turi gerą dainą, bet jų pasirodymas silpnas. Dar visai nieko „Slapjack“. Kol kas pasakyti, kas laimės, dar sunku“.

Gabrielė Bartkutė, vedėja: „Kam Dievas duos, tas ir laimės. Šiuo metu svarbiausia yra geras atlikėjų pristatymas ir jų pačių pasirodymas. Nedrįstu prognozuoti, nes vis dėlto reikia sulaukti pabaigos. Aš turiu tris favoritus, kurių dabar neatskleisiu, bet jie visi yra lygiaverčiai konkurentai“.

R. Ščiogolevaitė (iš karto po pasirodymo, kurį pati įvertino gerai): „Mes esame pasiruošusios visus „užstramužinti“ Europoje visokiais būdais. Tiek griežtais, tiek švelniais“.

D. Meškauskas (iš karto po Rūtos pasirodymo): „Nuo pat pradžių apie pergalę stengiamės negalvoti, kad nebūtų taip, kaip per šokių dešimtuką: didelis pasitikėjimas ir noras laimėti, o po to taip gavosi. Todėl dabar stengiamės taip nedaryti. Reikia tikėti, kad ji laimės, tačiau stengiuosi apie tai negalvoti, kad kitu atveju nebūtų labai liūdna“.

A. Pilvelytė: "Kaip ir tikėjausi, iki pačios pabaigos likome su Rūta, kurią laikiau vienintele konkurente. Esu pasiruošusi nugalėti ir atstovauti Lietuvai Helsinkyje".

Aurelijus, atlikėjos Dove vadybininkas, vaikščiojo koridoriais ir „pirko“ balsus, kad merginoms nepritrūktų. Paklaustas, ar perka balsus, atsakė: „Aišku, korupcija klesti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją