Praėjus nuo realybės šou pradžios kiek daugiau nei mėnesiui, S.Januška pasakoja apie tai, kurie dalyviai labiausiai atsiskleidė, aiškina, kuriems iš jų dar reikia labai padirbėti. Dėstytojas, įvertinęs savo skvarbia ausimi kiekvieną dangiečių išdainuotos natos virptelėjimą, švelniai, tačiau taikliai kritikuoja savo mokinius.

Dar trūksta kūrybiškumo

Dangiečių vokalo dėstytojas pastebėjo, kad mėnuo, praleistas Dangaus akademijoje, nepraėjo veltui. „Visų dalyvių balsai skamba solidžiau ir tvirčiau“, - sako S.Januška.

Tačiau gerai dainuoti neužtenka. „Labai norėčiau, kad „Dangaus“ dalyviai daugiau reikštųsi kūrybiškai. Kol kas jiems ne itin pavyksta tai padaryti. Galbūt todėl, kad jie dar ne itin pasitiki savimi, gal todėl, kad kai kurie iš jų prieš šou daugiau kopijavo kitus atlikėjus, jų dainavimo manierą, o ne kūrė patys. Čia, „Danguje“ iš jų laukiama originalių idėjų“.

S.Januška mano, kad kol kas kūrybiškumo pavyzdys „Danguje“ yra Darius. „Jo energija, užsidegimas, noras dirbti turėtų būti geras pavyzdys visiems kitiems“, - dangietį giria vokalo dėstytojas.

Vis dėlto, Dariaus energija turi ir ne visai teigiamų pasekmių: „Dėl energijos pertekliaus ir begalinio noro dainuoti Dariui vis dar sunku suvaldyti savo balsą, tačiau jis – labai ryškus „Dangaus“ dalyvis“.

Pirmosiomis šou savaitėmis kūrybinius sugebėjimus demonstravęs Liudas Steponui Januškai pastaruoju metu atrodo kiek pritilęs. „Kol kas man visiškai neaišku, ką jis dar parodys ir kuriuo keliu eis“.

Neatsiskleidęs charakteris

Steponas Januška mano, kad daugelis dangiečių vis dar ieško savęs ir nežino, kuriuo keliu eiti.

Pavyzdžiui, telšiškis Marius. „Jis strakalioja, linksmina ir, regis, tai jam visai tinka. Tačiau kad atskleistų visas balso galimybes jam reikia sudainuoti visai kitokį kūrinį, pavyzdžiui, Andrea Bocelli“, - dėsto S.Januška.

Vis dar ieškančiu savęs dangiečių vokalo dėstytojas pavadino ir Justiną. „Jis labai perspektyvus atlikėjas. Tačiau kol kas atrodo tarsi stovintis vanduo, į kurį reikia mesti akmenuką. Gal vaikinas dar nėra suvokęs savo tikrojo tikslo, svarbiausios užduoties, kurią jam reikia įvykdyti šiame šou?“

Profesionaliausia – Skirmantė

Kalbėdamas apie profesionaliausius dangiečius, Steponas Januška paminėjo Skirmantę. „Skirmantė – iš visų „Dangaus“ dalyvių yra pati stipriausia, - neslėpė dėstytojas. – Ji turi labai daug energijos“. Vis dėlto, S.Januška pastebėjo, kad mergina neišnaudoja visų savo sugebėjimų: „Ji visas užduotis įvykdo lengvai, be didelių sunkumų. Tačiau turint tokį balsą reikia stengtis dvigubai, kelti sau didesnius reikalavimus ir stengtis tik tobulėti“.

Dėstytojas paminėjo ir Raimondą. Šios dangietės tembrą ir balsą S.Januška vadina itin retu ir įdomiu. Tačiau ir Raimonda turi silpnybių: „Ji galvoja, kad yra labai profesionali. Tačiau aš jai linkiu kuo daugiau mokytis, pamirštant, kad ir taip nemažai sugeba, ir viskas bus kur kas geriau“.

Tarp geriausiai dainuojančių Steponas Januška paminėjo ir skandalingajį Soliarį. „Jo balsas malonus, šiltas, malonus klausyti, svarbiausia, jis moka jį „valdyti“, - aiškino „Dangaus 2“ dėstytojas. – Tačiau Soliaris dainuoja ta pačia maniera, kuri ilgainiui pabosta. Siūlyčiau išmėginti visiškai kitą dainavimo stilių ir paieškoti kito charakterio“.

Soliario mylimąją Živilę S.Januška apibūdina kaip labai perspektyvią, tačiau įtaria, kad širdies reikalai merginą kiek atitraukė nuo muzikos. „Potencijos ji turi labai daug, reikėtų tik pagalvoti apie būdus save išreikšti“.

Naujokas Dainius – perspektyvus atlikėjas

Šią savaitę prie „Dangaus 2” senbuvių prisijungusį Dainių dėstytojas vertina teigiamai. „Daug padirbėjęs, jis gali tapti profesionaliu atlikėju. Dainius savo dainavimo maniera man šiek tiek panašus į Vaidą iš pirmojo „Dangaus“.

Naujokė Rūta, S.Januškos nuomone, silpniausia šou dalyvė. „Iš pradžių silpniausia laikiau Eglę, tačiau dabar pastebėjau, kad ji po truputį atsiskleidžia. Aš neprognuozuoju, kad ji gali tapti gera dainininke, tačiau ši mergina, pasirodo, turi potencialo“, - sakė S.Januška.

Švelniai kritiškas „Dangaus 2” vokalo dėstytojas šypsodamasis pridūrė: „Dalyviai visada įsidėmi pastabas ir labai stengiasi mokytis. Paskutinį kartą vietoj linksmosios užduoties jie manęs paprašė papildomos intonavimo pamokos. Tai – labai sveikintinas dalykas“.