Jos teigimu, penktadienį į šalį atslinks šiltesnio oro masė.

„Penktadienio dieną prie Lietuvos artės žemo slėgio sūkurys. Kartu su juo iš pietvakarių atslinks ir šiltesnė oro masė – bus nepastoviai debesuota, kai kur trumpai palis. Daugiausiai vakariniuose ir šiauriniuose Lietuvos rajonuose, galima perkūnija.

Pūs pietryčių, pietų 5–10 m/s vėjas. Temperatūra daug kur kils iki 20–25 laipsnių šilumos, o Klaipėdos, Tauragės, Marijampolės ir Alytaus apylinkėse iki 26–28 laipsnių“, – apie penktadienio orus sakė sinoptikė.

Šeštadienio orus, pasak I. Grigorjanc, lems ciklonas, tad orai nebus ramūs.

„Formuosis aktyvūs lietaus debesys, daugelyje rajonų žadami trumpi lietūs ir perkūnija, galima ir kruša. Vietomis lis smarkiai. Krušos tikimybė didžiausia pietiniuose ir pietvakariniuose Lietuvos rajonuose.

Vėjo gūsiai per perkūniją kai kur sieks 15–18 m/s. Temperatūra naktį – 14–19 laipsnių, o dieną šils iki 24–29 laipsnių“, – Delfi teigė sinoptikė.

Anot pašnekovės, daug kur lis ir sekmadienio naktį, bus perkūnijų.

„Po lietaus, pučiant silpnam vėjui, kai kur susidarys rūkas, atvės iki 14–19 laipsnių. Dieną storiausi lietaus debesys atsitrauks ir tik kai kur numatomas trumpas lietus. Šils iki 21–26 laipsnių šilumos“, – teigė ji.

Na, o kitos savaitės pradžioje orai jau bus gaivesni, retkarčiais praslinks lietaus debesys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją