Tai vienur, tai kitur žaibuos ir griaudės, per perkūniją vėjo gūsiai kai kur sieks 15-18 m/s. Šiaurės rytinėje šalies dalyje debesys formuosis vangiau, todėl čia trumpai palis tik vietomis, perkūnijos tikimybė bus mažesnė. Įdienojus oras įkais iki 24-29 laipsnių, nelyjant ir negriaudžiant perkūnijai pūs vidutinio stiprumo rytų, pietryčių vėjas.

Antradienio naktį debesys sklaidytis neskubės, todėl didesnėje šalies dalyje trumpai palis, vietomis pagrūmos perkūnija, per perkūniją gali papūsti stiprokas vėjas. Paryčiais oras atvės tik iki 15-20 laipsnių.

Antradienio dieną debesuotumas vėl bus įvairus, įdienojus ir po pietų didesnėje šalies dalyje, bet intensyviausiai šiaurės rytinėje šalies pusėje, augs kamuoliniai lietaus debesys, iš kurių prapliups trumpi lietūs, vietomis su perkūnija ir pavojingais, 15-17 m/s, vėjo gūsiais. Vėjas pūs iš įvairių pietinių krypčių, temperatūra įdienojus vėl kils iki 24-29 laipsnių.

Trečiadienį stiprės aukštesnio slėgio laukas. Nakties pradžioje iš besisklaidančių debesų vietomis dar trumpai palis, gali kartą kitą sužaibuoti ir sugriaudėti, vėliau dangus giedrės, nebelis. Dieną didesnę šalies dalį lepins saulėti orai, tik vietomis, didesnė tikimybė šalies rytuose, susidarys pavieniai lietaus debesys, trumpai palis, gali ir perkūnija nugriaudėti. Naktį oras atvės iki 14-19, dieną įkais iki 26-31 laipsnio.

Ketvirtadienį su pietryčių, pietų vėjais į mūsų šalį atplūs dar karštesni orai. Naktį vyraus giedri, dieną mažai debesuoti ir sausi orai, tik popietę kai kur, didesnė tikimybė vakariniame šalies pakraštyje, susidarys pavieniai trumpų liūčių ir perkūnijų debesys. Naktį temperatūra pažemės tik iki 16-21 laipsnio, dieną alins 28-33 laipsnių karštis.

Labai panašūs orai turėtų būti ir penktadienį, tik bus dar karščiau ir tvankiau – naktį temperatūra nekris žemiau 17-22 laipsnių, dieną oras gali įkaisti iki 29-34 laipsnių.

Savaitgalį vietomis lankysis trumpos liūtys su perkūnija, šeštadienį temperatūra turėtų mažai skirtis nuo penktadienio, o sekmadienį karštis turėtų sumažėti.