Po vidurdienio saulė pro debesys pasirodys ir rytuose. Trumpi palynojimai trauksis ir saulei pašildžius orą popietę kils nauji kamuoliniai lietaus debesys. Vietomis rytiniuose rajonuose lietus nušniokš smarkiau, sugriaudės perkūnija. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, o perkūnijos metu galimi smarkesnio vėjo gūsiai. Oro temperatūra priklausys nuo debesuotumo: rytiniuose rajonuose, kur debesys dangų dengs dažniausiai, šils sunkiau ir tik popietę sušils iki 21-23, o likusioje šalies dalyje vyraus 24-25 laipsnių šiluma.

Trečiadienį po truputi stiprės anticiklono įtaka, tačiau į šiaurės rytus tolstančio ciklono debesys vis kabins Lietuvą ir vietomis sulauksime trumpo lietaus. Naktį vietomis suboluos rūkas. Vėjas išliks šiaurinių krypčių, tačiau nestiprus. Naktį oras vės iki 11-16, dieną šils iki malonių 22-27 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį lietaus tikimybė dar labiau sumažės. Trumpas lietus tikėtinas tik rytiniuose rajonuose. Naktį temperatūra išliks tokia pati kaip trečiadienio, o dieną bus laipsniu šilčiau ir džiugins vasariška 23-28 laipsnių šiluma.