Antradienį anticiklonas dar labiau sustiprės. Naktis bus giedra ir sausa. Vėjas visai silpnas. Naktis vėl bus gaivi – temperatūra paryčiu nukris iki 10–15 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną didesnėje respublikos teritorijos dalyje vyraus saulėti orai. Kiek daugiau debesų plaukios tik virš šiaurinių šalies rajonų, bet niekur nelis. Vėjas nepastovios krypties, 3–8 m/s. Temperatūra sparčiai kils ir popietę sieks jau 24–29 laipsnius šilumos. Šilčiausia bus pietvakarinėje šalies pusėje.

Trečiadienį Lietuva dar turėtų išlikti anticiklono globoje, tačiau dėl netoliese besisukiojančių žemesnio slėgio sūkurių dangus jau nebebus giedras.

Trečiadienio naktis bus nepastoviai debesuota, lietaus nenumatoma. Vėjas besikeičiančios krypties, 4–9 m/s. Temperatūra pažemės iki 13–18 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną saulę vis dažniau pridengs tankėjantys debesys, tačiau lietus, bent jau gausesnis, dar mažai tikėtinas. Vidutinio stiprumo vėjas pasisuks iš pietryčių, pietų ir atneš karščio bangą. Centrinę Europą užplūdęs tropinis oras tądien užsuks ir į mūsų kraštą, todėl temperatūra šalyje šoktelės iki 27–32 laipsnių karščio.

Ketvirtadienį mūsų orus žada sujaukti nedidelis, bet labai aktyvus ciklonas, atkeliavęs iš Norvegijos. Naktį, pradedant vakariniais rajonais, daug kur palis, vietomis griaudės perkūnija. Stiprokas pietų, pietvakarių vėjas toliau gins šilumą, tad naktis bus tvanki ir labai šilta, net 17–22 laipsniai šilumos.

Dieną, slenkant šaltajam atmosferos frontui, daug kur nulis trumpi lietūs, kai kur lydimi perkūnijos. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, sustiprės iki 8–13 m/s, kai kur gūsiai sieks 15–18 m/s. Į mūsų kraštą pradės veržtis šaltesnis oras, todėl temperatūra jau nebus aukšta,- vyraus 21–26 laipsnių šiluma, o pajūryje 18–20 laipsnių.

Penktadienį numatomi lietuviškai vasarai būdingi orai. Vietomis trumpai ir negausiai palis. Pūs smarkokas šiaurės vakarų, vakarų vėjas. Temperatūra naktį bus apie 10–15, dieną apie 18–23 laipsnius šilumos.

Savaitgalį tarpais trumpai palis. Vėjas pamažu rims. Šeštadienis dar turėtų būti vėsesnis, o sekmadienį vėl atplūs daugiau šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)