Anksčiausiai lietaus debesys pasieks pietinius ir rytinius rajonus, aukščiausia temperatūra Vilniuje numatoma apie 25, Kaune iki 26 laipsnių. Žemaitijoje, daug kur Vidurio ir Šiaurės Lietuvoje kamuoliniai debesys lietumi prapliups popietinėmis valandomis, pajūryje vyraus 23–24, Šiauliuose 24–26 laipsnių šiluma. Pūs nestiprūs rytys, tik per perkūniją vietomis trumpam sustiprės iki 14 m/s.

Ketvirtadienio naktį debesys sklaidysis, tik kai kur trumpai palis, temperatūra kris iki 12–17 laipsnių. Dieną iš pietvakarių artėjantis žemo atmosferos slėgio sūkurys neš tankesnius daugiau drėgmės sukaupusius debesis. Pamarį, Nemuno slėnį jie pasieks apie vidurdienį, o iki Aukštaitijos atslinks tik vakarop. Lis su pertraukomis, lietaus šuorus lydės žaibai ir griaustinis. Per perkūniją vėjas sustiprės iki 15 m/s. Nors ir lietinga, diena bus šilta. Pietvakarinėje šalies pusėje šilčiausia bus piešpiet, kol dar dangaus neužniauks lietaus debesys temperatūra spės pakilti iki 22–25 laipsnių, popietė bus vėsesnė.

Aukštaitijoje saulės švies ilgiau, tad šilčiausia, kaip įprasta, bus antroje dienos pusėje, termometrų stulpeliai pakils iki 25–27 laipsnių padalos.

Penktadienį numatomi lietingi, daug kur su perkūnija orai.