Jei ieškosite ekonominio būsto, geriau dairytis į Šventosios pusę. Čia galima rasti savaitgalio nakvynę arti paplūdimio už 30 eurų dviem paroms. Tiesa, kai kurie nuomotojai pasiūlys ekonominę miegamąją vietą su atskirai įrengtu vonios kambariu ir tualetu. Itin daug patogumų neturi ir siūlomos nakvynės mobiliuosiuose nameliuose, visgi juose atskiro patogumo kambario ieškoti jau nereikės.
Palangoje saujomis barstė Lietuvos auksą, kiti už gintaro papuošalus negaili ir tūkstančių (Tomo Sakalausko nuotr.)

Patogumas kainuoja

Kalbant apie kiek brangesnę trumpalaikę butų nuomos pasiūlą, kaina atspindi patogumus – už parą teks mokėti jau nuo 50 eurų. Tiesa, vienai parai nuomoti linkę ne visi apgyvendinimo paslaugų siūlytojai, tad ilgesniam laikui jie poilsiautojus vilioja patraukliomis nuolaidomis.

Jei mini atostogas norisi praleisti prabangiai, negalvojant, ką ruošti pusryčiams, viešbučių kainos bus gerokai aukštesnės. Pušyno apsuptyje sumokėjus per 400 eurų už savaitgalį dviem nereikės rūpintis niekuo, išskyrus, ką atsivežti iš asmeninių daiktų į paplūdimį ir vėsesniam vakarui. Vakarienė, pusryčiai ar pietūs, baseinas, jei lauke pasitaikys prastesnis oras, ir SPA procedūros – viskas lauks po vienu stogu. O jei Palangą norėsite apžiūrėti su gido palyda, kai kurie viešbučiai gali pasiūlyti, su kuo reiktų susisiekti.

Meilę Palangai rodo skaičiai

Kad ir kaip sklandytų kalbos apie aukštas kainas Palangoje, poilsiautojų meilę šiam pajūrio perlui atskleidžia iškalbingi skaičiai. Pernai Palangoje buvo 1 milijonas 250 tūkstančių turistų, kurie atvyko su nakvyne. Šis skaičius tikrai nėra galutinis, nes dar apie 40 procentų lankytojų apnakvindina privatūs asmenys.

„Nuo 2013 metų Palangoje jau apsilankė beveik 12 milijonų turistų, čia tie, kurie viešėjo su nakvyne, – sako Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė. – Palanga sezonui pasiruošė dar stiprindama paslaugų kokybę. Paslaugos orientuotos į kokybišką poilsį šeimoms – atsiranda daugiau vaikų kambarių, SPA, pritaikytų ir vaikams, restoranuose daugėja vaikams pritaikytų meniu, – visa tai daroma klausantis klientų lūkesčių, norų ir pastebėjimų. Geras miegas, gardus maistas, kokybiškos laisvalaikio ir pramogų paslaugos – tai gavus poilsis tampa pavykęs. Keli restoranai įsigijo ispaniškų picų krosnių, juk, kaip žinome, skaniausias patiekalas vaikams – pica.“

Pravėrusių pinigines laukia egzotiškos pramogos

Palangoje besidarbuojantys verslininkai šiais metais pasiūlys ir naujovių – išskirtinių degustacijų vakarų ir net daugiau austrių rūšių, jūrų ežių, moliuskų tiesiai iš augintojų ūkių.

O kai kurie viešbučiai jau žiūri į ateitį ir plečia ne tik virtuvės, SPA ir pramogų pasiūlą, bet ir pačius viešbučius.

Ne tik pati Palanga laukia poilsiautojų, – Kunigiškės, Šventoji, anot I. Valaitienės, taip pat plečiasi ir siūlo vis daugiau kokybės. Ir nors apgyvendinimo kainos čia taip pat auga, ilgesniais vasaros savaitgaliais paklausa išties nemaža.

Tiems, kurie renkasi kiek ramesnį poilsį Neringoje, už porą naktų kone pigiausioje vietoje teks pakloti apie 70–80 eurų už kambarį dviem, o už prabangesnius apartamentus Nidoje prašoma ir 600 eurų už dvi naktis. Be to, čia vasaroti norintiems poilsiautojams, vykstantiems savo automobiliu, jau teks sumokėti ir ekologinį 30-ies eurų mokestį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)