Futbolo ir krepšinio sirgaliai tikriausiai prisimena ne vieną svarbiausių rungtynių baigtį nuspėti bandžiusį orakulą. Pavyzdžiui, 2010 m. tarptautine žvaigžde tapo Pasaulio futbolo čempionato rezultatus spėliojęs aštuonkojis Paulis, vėliau savo prognozėmis dalijosi ir itin išgarsėjusi Hamburgo zoologijos sodo gyventoja dramblė Yashoda.

Gyvūnai orakulai savo jėgas yra išbandę ir Lietuvoje. Prieš dešimtmetį sėkmingai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rezultatus Europos krepšinio čempionate spėliojo orakulų maniją šalyje sukėlęs „Delfi“ orakulas krabas Lazdeika. Tačiau jau kurį šios svarbios pareigos buvo neužimtos, todėl rugsėjį vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato proga „Delfi“ nusprendė atgaivinti smagią tradiciją.

„Garsusis vaivorykštinis krabas Lazdeika savo orakulo karjerą baigė ir išėjo į pensiją, todėl turėjome ieškoti naujo komandos pastiprinimo. Šįkart sėkmingai susitarėme su peliuku Degu, kuris viso čempionato metu spėlios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rezultatus“, – pasakoja „Delfi“ kūrybos vadovas Saulius Žvirgždas.

Degu – tai ne tik naujojo „Delfi“ kolegos vardas, bet ir rūšis. Savo darbą jis pradės spėdamas Europos krepšinio čempionato B grupės, kurioje žais mūsų šalies krepšininkai, rezultatus. Degu rungtynių laimėtoją pranašaus rinkdamasis maistą – Lietuvos ir varžovų rinktinės vėliavomis pažymėtuose specialiuose indeliuose jo lauks gardūs skanėstai. Taigi, kurios šalies vėliava pažymėtą indelį peliukas pasirinks – tądien ta komanda ir švęs pergalę.

S. Žvirgždas pasakoja, kad su mažojo orakulo prognozėmis skaitytojai galės susipažinti kiekvieną Lietuvos rinktinės rungtynių dieną. Priešpiet Degu spėjimai pasirodys „Delfi“ socialinių tinklų „Facebook“, „Instagram“ ir „Tik Tok“ paskyrose bei naujoje naujienų portalo rubrikoje „Delfi orakulas“, kurią bus galima rasti čempionatui skirtame kanale „Eurobasket 2022“.

„Delfi“ kūrybos vadovas patikina, kad visos Degu pranašystės bus nenutrūkstamai filmuojamos viena kamera, tam bus pasitelkiamas tik vienas dublis. „Žiūrovai galės įsitikinti, kad peliuko pasirinkimas tikrai nesufabrikuotas ir yra tikras. Be to, neabejoju, kad jo spėlionės „Delfi“ skaitytojus ne kartą paskatins nusišypsoti, nes vaizdo įrašuose prabilsiantis Degu nestokos humoro jausmo ir sąmojo“, – šypsosi S. Žvirgždas.


Naujasis „Delfi“ redakcijos gyventojas mėgausis karališkomis gyvenimo sąlygomis. Erdvus ir dailus jo narvelis buvo įrengtas konsultuojantis su gyvūnų priežiūros specialistais, kurie taip pat padės pasirūpinti, kad peliukas maitinsis kokybišku maistu ir išliks sveikas. Degu „Delfi“ biure gyvens viso Europos krepšinio čempionato metu. Tačiau S. Žvirgždas išduoda, kad mažasis orakulas jau žino ir tai, ką veiks ateityje – po čempionato jis iškeliaus pas vieną iš „Delfi“ kolegų, kuris jau išreiškė norą, kad peliukas apsigyventų jo namuose.

Pirmą oficialią orakulo Degu pranašystę „Delfi“ pateiks jau rugsėjo 1 d., kai Lietuvos rinktinė žais savo pirmąsias „Eurobasket 2022“ rungtynes su čempionų titulą ginančia Slovėnijos komanda. Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks rugsėjo 1–18 d., jame rungsis 24 stipriausios Senojo žemyno komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją