Surasti atokų vienkiemį Lazdijų rajono Mankūnėlių kaime nebūtų labai paprasta, nes nusukus nuo Alytaus-Lazdijų plento, žvyrkeliukas vingiuoja tarp kolūkinių fermų griuvėsių ir javus kertančių šiuolaikinių kombainų. Laimei, lauko šeimininkė Živilė Milkė paskelbė feisbuke tikslią vietovės nuorodą, todėl pasiklydusių turistų sutikti neteko. O jų gausu net ir paprastą darbo dieną, pasibaigus ilgajam šventiniam savaitgaliui.

Jaunų alytiškių pora su dviem mažyliais sako ne užklydusi pakeliui, bet specialiai čia atvažiavusi. Įsivaizdavo, kad saulėgrąžų žiedai bus didesni, bet džiaugėsi pataikę per patį žydėjimą ir nuskubėjo taku į lauko gilumą fotografuotis.

Gerokai už juos vyresni druskininkiečiai gyrėsi šią vasarą apsilankę ir nusifotografavę ir levandų pievose, ir tarp žydėjusių rapsų, ir javuose raudonavusių aguonų, todėl iškart suprasto, kad privalo atkeliauti ir į Mankūnėlius.

Maždaug 1 ha ploto lauką apsėti saulėgrąžomis Ž. Milkė šiemet sugalvojo pirmą kartą, todėl nė neįsivaizduoja, ar ilgai tas grožis ištvers.

„Dar yra daug neprasiskleidusių žiedų, tai manau, kad kurį laiką dar galėsime grožėtis. Sėjome sau pasimėgauti, bet kai žiedai prasiskleidė visu gražumu, atsirado noras ir kitiems parodyti“, – sakė Živilė.

Todėl už apsilankymą savo saulėgrąžų lauke Ž. Milkė iš svečių neprašo jokio mokesčio, tik padėjo aukų dėžutę kitų metų žiedams. Įmesti pinigėlį prie jos sustoja vos kas trečias lauko lankytojas, bet šeimininkė to nesureikšmina: „Nieko tokio“. Negana to, ji netgi ragina svečius pasiskinti saulėgrąžų, nesidrovėti naudotis prie lauko įrengta grilio zona, nemokamai išbandyti basų kojų taką ir pėdų masažą upelyje.

„Darbo valandų nėra, tad atvykite jums patogiu laiku, sodybos šeimininkei pranešti apie atvykimą nereikia. Galite atsivežti ir augintinius. Reikėtų pasiimti tik gerą nuotaiką ir patogią avalynę – mūsų saulėgrąžos yra ekologiškos ir draugiškos aplinkai, o tai reiškia, kad draugauja ir su piktžolėmis“, – kalbėjo Ž. Milkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją