Galbūt dėl to, kad lietuviai išmoko linksmintis, iki šeštadienio popietės mieste neužfiksuota didesnių nelaimių ar sunkesnių nusikaltimų. Šeštadienį po vidurnakčio Teatro aikštėje du jaunuoliai apstumdė vyriškį, už ką „narsuoliai“ buvo uždaryti į areštinę. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) duomenimis, Jūros šventė vyksta gana ramiai ir nieko nesiskiria nuo paprasto savaitgalio. Iš viso pradėta 13 ikiteisminių tyrimų. Nubausti du vairuotojai, kurie prie vairo sėdėjo išgėrę.

Jūros šventė Klaipėdoje

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties ekipažai darbo turėjo daugiau Palangoje nei uostamiestyje. Klaipėdoje, medikų teigimu, budima įprastu režimu.

Gal tik ugniagesiai sulaukė vieno iškvietimo. Teko vaduoti į tualetą nuėjusią ir ilgai iš jo negrįžtančią merginą. Atvykę ugniagesiai duris atidarė laužtuvu ir viduje rado miegančią baro lankytoją. Nelygioje kovoje kritusi mergina buvo atgaivinta davus pauostyti amoniako.

Šventė džiugina visus

Šventėje vykstantys renginiai pritaikyti įvairiai publikai – vyksta įvairių sporto šakų turnyrai, Dangėje lenktyniauja „drakonai“, atskirose erdvėse vyksta edukaciniai užsiėmimai ir viktorinos, įvairių kolektyvų pasirodymai, amatų dienos, teatro vaidinimai ir populiariosios muzikos koncertai, laivų paradai ir ekskursijos, vakare – diskotekos. Visi renginiai – nemokami.

Daugeliui iš kitų miestų atvykusių svečių renginys suteikia tik teigiamas emocijas. „Atostogaujame Palangoje, per šiandien nusprendėme papramogauti Klaipėdoje. Viskuo labai patenkinti“, – džiaugėsi šeima iš Elektrėnų.

Gal tik nemokamų renginių išlepinti klaipėdiečiai truputį daugiau niurzga. Tačiau ir šio miesto gyventojai neatsispyrė pagundai ir atvažiavo į šventę.

Kainos mugėje

Kadangi visi renginiai šventėje nemokami, tai dažniausiai aptarinėjamos tautodailininkų mugės prekybininkų ir maistą gaminančių įmonių kainos.

Norint prekiauti Jūros šventės mugėje, reikia nusipirkti leidimą susimokėjus į Klaipėdos miesto biudžetą nustatyto dydžio rinkliavą. Pigiausia prekybos vieta trims dienoms kainuoja 128 eurus, brangiausia – 360 eurų.

Pasak prekybininkų, pelningiausia vieta yra Danės gatvė, ypač atkarpa ties miesto rotuše, kur įsikūrusi merija. Kitos vietos, ypač Turgaus ir Tiltų gatvės prekybininkų vertinamos prasčiau. Kas tai lemia, niekas negali atsakyti. Tiesiog tokia per dešimtmečius susiformavusi praktika.

Tačiau kiek pavyksta ir ar išvis pavyksta uždirbti Jūros šventėje, niekas nesako.

Jūros šventė Klaipėdoje

Nors buvo teigta, esą kainos tokios pačios, kaip ir pernai, tačiau vien pastudijavus alaus kainas galime daryti prielaidą, kad vis tik kai kas pabrango. Jei pernai šviesus alus kainavo 4 eurus, tai šiemet 5. Mažieji alaus gamintojai alaus litrą parduoda taip pat po 5 eurus, puslitrinį buteliuką – po 4 eurus. Greitojo maisto erdvėje burgeriai kainuoja po 10 eurų, net brangiau nei Palangoje. Nenuostabu, kad kai kurie klientai renkasi pigiausius patiekalus – 4 eurus kainuojančias gruzdintas bulvytes su pomidorų padažu.

Net Jūros šventėje parduodami vafliukai kainuoja tris eurus.

Vienos kavinė valgiaraštyje penktadienį nurodė ukrainietiškų dešrelių kainą – 10 eurų. Tačiau šeštadienį jo „atpigo“ iki 9 eurų. Šašlykai kainuoja 12 eurų, net cepelinai – 8 eurus, kiaulienos kepsnys – 10 eurų. Visų patiekalų kainos, kiek buvo litais, tiek dabar eurais.

Todėl tik atėję į šventę svečiai pastudijavę maisto kainas tik gūžteli pečiais, tačiau ilgiau pasivaikščioję išalksta ir nebeatsispyrę iš įvairių pusių sklindantiems kvapams atveria pinigines.

Jūros šventė Klaipėdoje

Šiemet Jūros šventę organizuoja nauja viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ komanda. Pernai pasikeitė net keturi šios įstaigos vadovai. Atsistatydinus Romandui Žiubriui įstaigos vairą perėmė buvęs Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis. Tačiau šis dirbo tik dvi savaites ir paliko pareigas savo noru. Likus vos mėnesiui iki pernykštės Jūros šventės įstaigos vadovo konkursą laimėjo renginių organizatorius ir buvęs prezidento Gitano Nausėdos patarėjas rinkiminės kampanijos metu Liutauras Galinis. Tačiau ir jis dirbo iki rugpjūčio pabaigos. Lapkritį konkursą laimėjo dabartinė vadovė Eglė Šulskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją