Susirinkusiųjų laukia burnoje tirpstančių skonių kelionė, mat Šv. Arnoldo vardadieniui ir jo globojamiems aludariams paminėti skirtame festivalyje talentingi šio amato meistrai statinėse jau brandina keturis naujų rūšių gėrimus, rašoma pranešime spaudai.

„Pačių aludarių Lietuvoje nėra itin daug, tad ir ši profesija neretai mistifikuojama. Daug kas nustebtų sužinojęs, kiek daug iš tiesų produktų sukuria aludariai, juk vien alaus rūšių yra maždaug 250, o gal net ir daugiau“, – sako Marius Horbačauskas „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

 Renginio žemėlapis

Pagrindinė šventė savo vietos nekeičia ir šiemet, kaip ir kasmet, vyks alaus daryklos kieme, įsikūrusiame už istorinės, dar 1929-aisias bravoro darbuotojams statyto gyvenamo namo, o dabar šiame pastate įrengtos alaus daryklos parduotuvės. Būtent šioje išskirtinėje vietoje nuo senų laikų Kaune buvo įkurtas aludarystės kvartalas. Čia buvo auginamos apynių plantacijos ir iki šių dienų yra išlikusi Apynių gatvelė.

Aludarių šventė

Nors didžioji renginio dalis vyks alaus daryklos kieme, nuošalyje neliks graži tradicija per visą miestą nuo pat Rotušės vežti alaus statinę ir kviesti miestelėnus prisijungti prie vakaro linksmybių. Įmonės vadovui ir aludariams atkimšus alaus statinę, prasidės linksmybės!

 Renginio programa

Oficiali renginio pradžia skelbiama 17 val., tačiau vartai pasiilgusiems linksmybių atveriami nuo 16 val. Renginio dalyvių laukia kraftinių gėrimų degustacijos, smagūs pašnekesiai draugų kompanijoje ir įvairūs žaidimai bei atrakcijos. O vakarui įsibėgėjus nuotaiką dar labiau užkurti žada bene geidžiamiausi Lietuvos atlikėjai: DJ Jovani, „Sisters on Wire“ ir Marijonas Mikutavičius. Linksminsimės iki pat išnaktų!

Aludarių šventė

DATA: 2022 07 22, penktadienis

LAIKAS: vartai atveriami 16:00 val.

VIETA: Čiurliono g. 5, Kaunas, „Volfas Engelman“ kiemelis

ATLIKĖJAI: DJ Jovani, „Sisters on Wire“ ir Marijonas Mikutavičius