Prognozės pajuokavo: nepraleido progos „išlošti“ atostogas

Laisvadienis vidury savaitės – puiki proga pasiimti dar dvi atostogų dienas ir turėti penkių dienų išeigines. Regis, tą ir padarė gausybė lietuvių, trečiadienio rytmetį užplūdusių Palangą. Nestabdė net prognozės apie vėstančius orus ir liūtis. Ir teisingai – mobiliųjų telefonų orų programėlės ir vėl pajuokavo, oras Palangoje trečiadienį – tiesiog nuostabus: poilsiautojai kopose nuo vėjo nesislapsto, dauguma neria tiesiai prie jūros ar net į ją.

Dėmesį Basanavičiaus gatvėje patraukia perdėm garsiai, pusiau žodžiais, pusiau dainomis besišnekučiuojanti trijulė. Pasirodo, poilsiautojai – lietuvaičiai, atostogoms parvykę iš antrais namais tapusios Airijos. „Valdžios nemylim, bet Lietuvą mylim. Todėl ir grįžtam kasmet. Prie jūros kiekvienais metais šventai. Pabaliavot“, – atostoginių planų neslepia Tadas. Visgi, apie tai, kad 21 valandą bus giedama Tautiška giesmė, Tadui priminti nereikia: „Užsistatėm net žadintuvą, kad nepamirštume nueit. Tik, žinok, darbais, o ne žodžiais Tėvynę reik mylėt“, – konstatuoja.

Mindauginės Palangoje, nuotr. Justina Asakavičiūtė

„Atvažiavom šiandien, būsim iki sekmadienio. Tai dvi dienas pasiimi ir gaunasi penkios. Išloštos atostogos. Ir oras geresnis, nei prognozavo“, – juokiasi iš Pasvalio atvykusi Martyna. Gudrų planą iš dviejų dienų pasidaryti penkias moteris sako sukurpusi dar prieš porą mėnesių ir užsirezervavusi nakvynę pajūryje.

Labiau improvizuoti nei planuoti mėgstantiems poilsiautojams labai lengva nebus: Booking.com duomenimis, liepos 6–10 dienomis Palangos gyvenviečių užpildymas siekia 75 procentus. Žvelgiant į Basanavičiaus gatvę ir paplūdimį, akivaizdu, kad vakarop tikrai teks pasistumdyti alkūnėmis.

Tautiškai giesmei giedoti – nauja lokacija

Palangoje, kaip ir visoje likusioje Lietuvoje, 21 val. bus giedama Tautiška giesmė. Šiemet pirmą kartą himnas bus giedamas Jūratės ir Kastyčio skvere, kur Lietuvos šaulių sąjungos nariai pristatys savo veiklą, ginkluotę ir ekipuotę. Šauliai bendraus su susirinkusiais, pasakos apie šaulių „Motobūrio“ žygio per Lietuvą tikslus.

Tuo tarpu ant Birutės kalno himnas bus giedamas su Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansambliu „Mėguva“. Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčioje „Tautiška giesmė“ skambės su Palangos kameriniu choru.

Veiklos – nuo pat vidurdienio

Visgi, šiemet pajūryje nutarta dėmesį skirti ne tik Tautiškai giesmei, bet ir ekologijai, šeimų veikloms: jau nuo 13 valandos prie Grafų Tiškevičių alėjos esančioje pievelėje vyko šventė-piknikas „Pozityviai“. Čia palangiškių ir miesto svečių laukė interaktyvios veiklos, žaidimai, linksmybės su animatoriais, kurie visus pasitiko persikūniję į karaliaus ir karalienės personažus. Pirmą kartą, bendradarbiaujant su Hocopack, susirinkę vaikai galėjo kurti ekologišką kartoninę tvirtovę, Gedimino pilies bokštą.

Mindauginės Palangoje, nuotr. Justina Asakavičiūtė

18 val. Palangos koncertų salėje laukia vienintelis dramos ir šokio spektaklis Lietuvoje „Mindaugas“: šiuolaikiškai atgimusioje vieno garsiausių šalies poetų Justino Marcinkevičiaus dviejų dalių dramoje susipina baletas, vizualios projekcijos, įspūdingas apšvietimas ir specialiai šiam pastatymui kurta muzika bei choreografija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją