Kelias perlūžo kaip sausainis: įžvelgė panašumų su garsiu grafičiu

„Tiesiog nuplautas kelias“, – feisbuko grupėje pasidalinusi sugadinto kelio nuotrauka, rašo internautė. Į dvi dalis padalintą kelio ruožą ji užfiksavo Kaišiadorių rajono savivaldybėje, Pakertų kaime. Sugadintas kaimo kelias yra apie 4 kilometrus į pietus nuo Žiežmarių, pakeliui į Stakliškes.

Vos per valandą įrašas surinko daugiau nei 2,1 tūkst. reakcijų ir 500 pasidalinimų. Feisbuko komentatoriai suskubo pasijuokti iš nevykusių kelio darbų ir net pamokė kelininkus, kaip reikia dirbti.

„Net man, kaimo bobelei aišku, kad ant žvyro asfalto nekloja. Koks procentas nuo visos sąmatos atiteko keliui?“, – rašo komentatorė Lineta. „Nuo kada tiltai per upę statomi iš smėlio?“, – sureagavo Rimantas.

„Asfaltas tiesiai ant žvyro klojamas, aiški kokybė“, – rašo Mindaugas ir priduria, kad nuotraukoje matoma situacija yra „visiškas apsileidimas“.

„Kokio plonumo kelio danga – kaip popierius“, – stebisi Akvilė. Tuo metu Dainius nuotraukoje matomą konstrukciją prilygino „duonai su sviestu“, o Darius perlūžusį kelią išvadino sausainiu.

Internautai taip pat įžvelgė Kaišiadorių rajono kelio panašumą į Vilniuje esantį grafitį.
Feisbuko komentatoriai Kaišiadorių rajono kelią prilygino grafičiui Vilniuje

Remonto darbus planuoja ir finansuoja LAKD

2021 metais Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybos sprendimu buvo patvirtintas sąrašas kelių, kuriuos 2021–2026 metų laikotarpyje numatyta tiesti, remontuoti, rekonstruoti. Šiems darbams įvykdyti Kaišiadorių rajono savivaldybei skirta 1,19 milijono eurų.

Sąraše numatyti 24 keliai, kurių laukia inžineriniai, remonto ir kiti darbai. 11 iš šių kelių numatomas kapitalinis remontas – Kaišiadorių mieste bus atnaujintas Geležinkeliečių takas, Vilniaus gatvė, Koplytėlės gatvė, Titnagų gatvė.

Kapitalinio remonto darbai numatomi ir rajono keliuose: Žaliosios gatvės ruožas Gudienos kaime, Pievų gatvės ruožas Kalvių kaime, Ąžuolų gatvės ruožas ir Vytauto gatvės ruožas Rumšiškių miestelyje, Žaislių seniūnijos kelias ties Pajautiškių gatve, Žalvarnių ir Šilo gatvės Žiežmarių apylinkėje.

Tiesa, feisbuko grupėje išgarsėjęs kelias į remontui numatytų kelių sąrašą nebuvo įtrauktas. Vis dėlto, panašu, kad remonto jam tikrai prireiks.

Kaip patikslina Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos direktorė Vaida Babeckienė, nuotraukoje fiksuotas kelias Žiežmariai – Nemaitonys – Stakliškės (1812) priklauso LAKD (Lietuvos automobilių kelių direkcijai), o ne Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijai.

LAKD priklausančius kelius prižiūri, eilinius ir kitus remonto darbus planuoja ir finansuoja pati LAKD. Susipažinti su planuojamais LAKD darbais galima čia.

„Lietuvos automobilių kelių direkcijos kelius Kaišiadorių rajone, ištikus bet kokiam kelio dangos pažeidimui, įskaitant ir šiandien įvykusį nutikimą, prižiūri ir tvarko AB „Kelių priežiūra“, – teigia V. Babeckienė.

Alytaus rajone vairuotojai išvydo panašų vaizdą

Panašų vaizdą trečiadienio rytą išvydo ir Alytaus rajono keliais važinėję vairuotojai. Nuotrauka pasidalinusi Edita teigia, kad kadras užfiksuotas 9 val. ryto, tačiau neaišku, kada kelias susmego – naktį, ar ankstų rytą.

Apgadintas kelias yra Alytaus rajone, Panemuninkėliuose, sodų bendrijoje „Versmė“.
Alytaus rajonas, Panemuninkėliai, sodų bendrija "Versmė"

„Kada tai įvyko, neaišku, naktį ar ankstų rytą, bet kaip į darbus, mokyklas, ar dar kur nuvykti, tai galvosūkis“, – rašo nuotrauka pasidalinusi Edita.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją