Pranešime žiniasklaidai skelbiama, jog šiemet didžiausia vasaros kino ekspedicija, iš viso aplankysianti 40 Lietuvos miestų ir miestelių, savo kelionę pradėjo Marijampolės apskrityje, Sasnavoje, kur visus sasnaviškius pakvietė į dviejų filmų – „Mėlyna kaip apelsinas žemė“ ir „Kernagis“ – peržiūras seniūnijos aikštėje įsikūrusiame lauko kino teatre su skaitmeniniu LED ekranu. Po pirmojo filmo seanso vyko susitikimas su Lietuvoje gyvenimą kuriančiais jo herojais iš Ukrainos.

Filmas „Mėlyna kaip apelsinas žemė“ jautriai atskleidžia fronto linijoje Donbase, Ukrainoje, gyvenančios šeimos kasdienybę ir nori nenori kelia klausimą apie žmogaus atsakomybę prieš kitą žmogų, prieš visą jį supančią aplinką. Filmas rodo kraupią karo realybę, kuri stabdo mūsų pažangą ir neleidžia pasiekti to, ko visi drauge turėtume siekti – geresnės visų žmonių gyvenimo ir mūsų aplinkos kokybės. Labai svarbu, kad tokias problemas atskleidžiantys filmai „Kino karavano“ pagalba pasiekia vis didesnę auditoriją“, – apie žymiajame „Sundance“ kino festivalyje už geriausią režisūrą apdovanotą dokumentinį pasakojimą sakė projekto partnerės „Ignitis grupės“ tvarumo vadovas Valentas Neviera.

Kino pasakojimai ir susitikimai, kalbantys apie tai, kas svarbiausia

Tvarumas – tik viena temų, kurią paliečia „Kino karavano“ filmai. Daugiau kaip 100 seansų po atviru dangumi metu žiūrovai turės galimybę išvysti ne tik įsimintiniausias ir daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukusias „Kino pavasario“ juostas, tačiau ir festivalyje nematytus lietuvių, Ukrainos kino kūrėjų darbus, kalbančius apie tai, kas svarbiausia: karą Ukrainoje, sunkiai sunaikinimą žmogiškumą, netikėtumų nestokojantį gyvenimą, jame sutinkamas įkvepiančias asmenybes bei visuomenės žaizdas.

Kino karavanas

„Labai džiaugiamės, kad net į patį mažiausią Lietuvos miestelį galime atvežti ne tik lauko kino teatrą, bet ir filmus, apie kuriuos kalba ir kuriais žavisi visas pasaulis“, – neslėpė „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius Konradas Kazlauskas. – Tačiau ne mažiau svarbus yra tas dialogas ir grįžtamasis ryšys, kurį mes gauname iš miestų bei miestelių gyventojų ir visų susirinkusiųjų. Šie susitikimai mums leidžia geriau pažinti ir suprasti vienas kitą, o tai, ypač šiuo metu, yra labai svarbu.“

„Kino karavano“ programoje, be jau minėtų dokumentinio pasakojimo apie maestro Vytautą Kernagį „Kernagis“ ir daugybės tarptautinių apdovanojimų sulaukusios juostos „Mėlyna kaip apelsinas žemė“, lankytojų lauks pasaulį pavergusi Giedrės Žickytės istorija apie lietuvio drąsą „Šuolis“, bene geriausia „Kino pavasario“ komedija tituluotas „Gerasis bosas“, animacinis filmas visai šeimai „Drakonas ir strazdanotoji gražuolė“, žiūroviškiausia „Kino pavasario“ juosta išrinktas „Blogiausias žmogus pasaulyje“, viltingą žinią siunčianti drama apie ateitį „Kas buvome mes“, poetiška istorija apie praradimą, atmintį, nuostabą ir vaizduotę mergaitės akimis „Mažytė mama“, neįprastas kelio filmas-pasaka „Viskas bus kitaip“, draugelių komedija „Toro" ir kiti.

Daugiau informacijos apie maršrutą, filmus ir susitikimus: www.kinokaravanas.lt Visi „Kino karavano“ seansai – nemokami.

„Kino karavanas“ įgyvendinamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūra“ lėšomis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją