Anot Neringos savivaldybės pranešimo, pirmą kartą po ilgos pertraukos istorinė šviesa buvo įžiebta šiemet minint Lietuvos valstybės ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienas. Atgarsiai buvo nepaprastai šilti – ją regėję nejučiomis nugrimzdo į romantiškų ir nostalgiškų prisiminimų jūrą.

Neringos savivaldybė dėkoja draugiškam Lietuvos transporto saugos administracijos kolektyvui, kad bendromis pastangomis pavyko padaryti neeilinę šventę Kuršių nerijos gyventojams ir jos svečiams. Taip pat dalinasi džiugia žinia, kad Nidos švyturys šiais metais švies savo ikoniška šviesa šiomis šventinėmis dienomis:

  • švenčiant Jonines (birželio 23 d.).
  • minint Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną (liepos 6 d.);
  • tarptautinės 55-ąją Kuršių marių regatos atidarymo metu (liepos 25 d.) ir ją uždarant (liepos 30 d.);
  • festivalio ,,Nida Jazz maratonas“ metu (rugpjūčio 5 d.);
  • Nidos pusės maratono bėgimo vakarą (rugsėjo 24 d.).

Taip pat viliamasi, jog istorinė švyturio šviesa sužibs minint Švyturių dieną ir švenčiant Neringos miesto gimtadienį (tikslios datos bus paskelbtos kiek vėliau).

Video filmas apie atkurtą Nidos švyturio šviesą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją