Anot receptu pasidalinusios konditerijos entuziastės, maisto grupės „Meilė maistui“ įkūrėjos Rositos, tokio torto savikaina siekia apie 11 Eur. Šiam tortui, anot Rositos, geriausiai tinka 18 cm arba 22 cm skersmens kepimo forma. Tiesa, deserto kepti nereikės.

Reikalingi produktai:

  • 480 g sausainių
  • 180 g medaus
  • 90 g sviesto
  • 400 g grietinės
  • 1 skardinė kondensuoto pieno
  • 15 g želatinos + 80 ml vandens
  • 80 g graikinių riešutų
  • 1 a.š. meduolių prieskonių

Paruošimas:

  • Ištirpinam želatiną ir padedam į šoną, kad atvėstų.
  • Sausainius susmulkinam. Dedame 1 a.š. meduolių prieskonių ir sumaišome. 2 v. š. atidedam į atskirą dubenį, torto papuošimui/ant viršaus.
  • Graikinius riešutus susmulkinam ir sumaišome su atidėtais 2 v. š. sausainių. Dedame į šoną. Sviestą ir medų ištirpiname "garų vonelėje" ir supilame ant sausainių masės. Gerai išmaišome.
  • Pasiruošiame formą. Apdedame kepimo popieriumi ir dedame 4 v.š. sausainių mišinio su medumi ir gražiai sulyginam, tai puikiai pavyksta, naudojant stiklinę
  • Dedame į šaldytuvą 10 min.
  • Ruošiame kremą. Grietinę, kondensuotą pieną ir atvėsusią želatiną sumaišome/suplakame kartu ir dedame į šaldytuvą 5 min., kad kremas šiek tiek sustingtų. Kremo nereikia laikyti ilgiau, mat jis labai greitai stingsta, tad vėliau bus sunkiau tepti.
  • Ant sausainių pagrindo dedame 4–5 v.š. grietinės kremo ir gražiai išlyginam. Tada tolygiai barstome sausainius ir atsargiai suspaudžiame. Tada vėl kremas, sausainiai ir galiausiai kremas.
  • Ant kremo viršaus gražiai barstome sausainių ir riešutų mišinį. Dedame į šaldytuvą per naktį.
  • Puošiame pagal fantaziją ir ragaujame!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją