Tokia galimybė nuomotis vištas po poros metų pandeminės pertraukos organizuotose lenktynėse buvo sudaryta baiminantis mažo dalyvių skaičiaus. Iš viso lenktyniauti buvo registruotos 14 dalyvių. Genamos šeimininkų jos turėjo nubėgti metalinės vielos tuneliais iki finišo. Pralaimėjęs paukštis iškrisdavo iš kovos, o atbėgęs pirmas varžėsi toliau su kitos poros nugalėtojais.

Ne visiems vištų šeimininkams sklandžiai sekėsi atginti jas iki finišo gardo – vienas jaunuolis itin dramatiškai pargriuvo paslydęs ant šlapios žolės, o kelios vištos, jau beveik įveikusios trasą, apsisukdavo ir grįždavo atgal.

Finale Raibę pralenkusi višta Rožė savo šeimininkei uždirbo 100 eurų piniginį prizą, įsteigtą lenktynių rėmėjų. Raibės „trenerė“ apdovanota vokeliu, kuriame buvo 80 eurų, o trečiąją vietą užėmusios Kulkos – 50 eurų.

Nulipusi nuo scenos Rožės šeimininkė Giedrė Kazlauskienė neslėpė nuostabos, kad paskutinę akimirką apsisprendusi sudalyvauti varžybose ir už 10 eurų išsinuomojusi vištą sugebėjo iškovoti pergalę.

„Aš jos net nesirinkau, paėmiau iš krūvos pirmą pasitaikiusią vištą. Pirmą kartą dalyvauju tokiame renginyje. Prieš du metus buvau vištų lenktynėse tik žiūrovė“, – pasakojo G. Kazlauskienė.

Vištų lenktynės tapo pirmuoju ir bene originaliausiu visą savaitgalį vyksiančios Lazdijų rajono šventės „Pasienio fiesta“ renginiu. Šįmet šventėje lazdijiečiai stengiasi pademonstruoti solidarumą su agresiją patiriančia Ukraina, todėl sekmadienį tradicinės eisenos dalyviai pasidabins geltonos ir mėlynos spalvų rūbais.

Renginiai užpildė skirtingas Lazdijų miesto erdves – kultūrinių meninių programų prisistatymai vyksta miesto parko scenoje, o visas parkas virto pramogine erdve, čia taip pat pristatomos meninės instaliacijos tema „Sienos ir jungia, ir skiria“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją