„Meilė maistui“ Facebook soc. tinklo grupės įkūrėja, maisto ruošos entuziastė Rosita dalinasi itin gardžiu receptu: šio torto nereiks net kepti, gaminimas - itin paprastas, o vaizdas neabejotinai džiugins akį.

Reikės:

  • Kepimo formos, geriausiai tinka 26 cm skersmens
  • 400 g kepinukų "Damų piršteliai"
  • Pieno mirkymui
  • 400 g kreminio varškės sūrio
  • 400 g grietinėlės 35%
  • citrinos sulčių (pagal skonį)
  • 4-5 v.š. (be kaupo) cukraus pudros (pagal skonį)
  • 2-3 a.š. (be kaupo) želatinos
  • 1 pakelis braškių skonio žėlė
  • 500 g braškių


Paruošimas:

  • Pirmiausia apsidengiam formą plevelė, arba šonus apjuosiame plėvele ar spec. juosta.
  • Želatiną ir žėlę užpilame karštu, bet neverdančiu vandeniu ir paliekame, kol ištirps ir atvės.
  • Damų pirštelius mirkome piene ir dėliojame gražiai, vėliau dedame į šaldytuvą.
  • Ruošiame kremą: dedame kreminį varškės sūrį, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Išplakame iki vientisos masės.
  • Pilame grietinėlę, plakame iki purumo, tuomet pilame atvėsusią želatiną ir plakame toliau 1-2 min.
  • Paruoštą kremą dedame į formą, ir gražiai sulyginam. Dedame į šaldytuvą apie 30 min.
  • Braškes nuplauname, nupjauname viršunėles ir išdėliojame ant sustingusio kremo.
  • Pilame atvėsusią braškių žėle, bet tik pusę. Ir tada dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų. O vėliau likusią pusę supilame ant torto ant viršaus.
  • Paliekame šaldytuve per naktį. Rytojaus rytą skanaujame vasarišką tortą. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją