„Meilė maistui“ Facebook soc. tinklo grupės įkūrėja, maisto ruošos entuziastė Rosita dalinasi itin gardžiu receptu: šio torto nereiks net kepti, gaminimas - itin paprastas, o vaizdas neabejotinai džiugins akį.
Reikės:
- Kepimo formos, geriausiai tinka 26 cm skersmens
- 400 g kepinukų "Damų piršteliai"
- Pieno mirkymui
- 400 g kreminio varškės sūrio
- 400 g grietinėlės 35%
- citrinos sulčių (pagal skonį)
- 4-5 v.š. (be kaupo) cukraus pudros (pagal skonį)
- 2-3 a.š. (be kaupo) želatinos
- 1 pakelis braškių skonio žėlė
- 500 g braškių
Paruošimas:
- Pirmiausia apsidengiam formą plevelė, arba šonus apjuosiame plėvele ar spec. juosta.
- Želatiną ir žėlę užpilame karštu, bet neverdančiu vandeniu ir paliekame, kol ištirps ir atvės.
- Damų pirštelius mirkome piene ir dėliojame gražiai, vėliau dedame į šaldytuvą.
- Ruošiame kremą: dedame kreminį varškės sūrį, cukraus pudrą ir citrinos sultis. Išplakame iki vientisos masės.
- Pilame grietinėlę, plakame iki purumo, tuomet pilame atvėsusią želatiną ir plakame toliau 1-2 min.
- Paruoštą kremą dedame į formą, ir gražiai sulyginam. Dedame į šaldytuvą apie 30 min.
- Braškes nuplauname, nupjauname viršunėles ir išdėliojame ant sustingusio kremo.
- Pilame atvėsusią braškių žėle, bet tik pusę. Ir tada dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų. O vėliau likusią pusę supilame ant torto ant viršaus.
- Paliekame šaldytuve per naktį. Rytojaus rytą skanaujame vasarišką tortą. Skanaus!