Kavinė „Rūta“

Vytauto gatvėje įsikūrusi kavinė geru oru vidury dienos lauke – pilnutėlė, viduje vietų atsisėsti netrūksta. Čia dienos pietūs siūlomi kasdien, o prie sriubos galima rinktis iš kelto patiekalų.

Pietūs Palangoje

Tądien, kai lankėmės, prie dienos sriubos buvo siūlomi net šeši pasirinkimai: mėginama įtikti ir lietuviškos virtuvės, ir mėsos, ir žuvies mėgėjams. Tiesa, keleto patiekalų jau nebebuvo likę, bet kavinės administratorė rodo dienos pietums skirtą cepelinų porciją, o tokie pietūs „Rūtoje“ atsieitų 5 eurus.

Pietūs Palangoje

Kavinė „Po liepom“

Čia vaišintis dienos pietumis galima net iki 16 valandos ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Kavinė turi keletą stalų viduje ir nedidelę vidinę terasėlę.

Pietūs Palangoje

Tądien, kai lankėmės, dienos pietų meniu buvo siūlomi net penki valgiai: sprandinės kepsnys, karbodanas, vištienos šašlykas, jautienos befstrogenas ir traški žuvis. Kavinės administratorė rodo, kokią porciją klientas gaus, užsisakęs šiandienos pietus.

Pietūs Palangoje

„Cepeliniškės“

Bene žinomiausia vieta cepelinų mėgėjų vieta Palangoje, Basanavičiaus gatvėje, neturinti jokių dienos pietų valandų apribojimų ir jais klientus vaišinanti visą dieną. Pietūs čia jums kainuos 4,50 Eur, o rinktis taip pat galėsite iš bent kelių patiekalų.

Pietūs Palangoje

Tiesa, į 5 eurus tilpti „Cepeliniškėse“ nesunku ir nesirenkant dienos pietų: plovas su aviena čia atsieis kaip tik tiek, balandėliai kainuos 4 Eur, lietiniai – taip pat 5 Eur, charčio sriuba su aviena – 3 Eur. „Cepeliniškės“ turi pasiūlymą ir Palangoje pasiskiepijusiems COVID-19 vakcina: čia tokie lankytojai cepelinais vaišinami nemokamai.

Pietūs Palangoje

„Gruzinų namai“

Einant Basanavičiaus gatve, iš toli pasitinka kartvelų muzika ir tolumoje Sakartelo vėliava. Kavinė „Gruzinų namai“ siūlo autentiškus gruziniškus valgius, o padavėjas net parodo, kaip teisingai juos valgyti. Norintiems užsienio egzotikos Lietuvoje, siūloma paragauti Chinkali – maišelių su malta mėsa ir sultiniu, kurie kainuoja 5 Eur, baklažanų suktinukas, įdarytas graikinių riešutų pasta, vaisiais – 1,50 Eur, Chačiapuri Guruli su trimis skirtingais įdarais – taip pat 5 Eur. Siūlomas ir gruziniškas kiaulienos šašlykas.

Pietūs Palangoje

Tiesa, jis atsieis jau kiek daugiau – 8 Eur. „Gruzinų namai“ turi vos keletą staliukų ir visi jie dažniausiai yra užimti, tad gali tekti šiek tiek palaukti. Be to, panorusiems paragauti netradicinių patiekalų gruziniškos kultūros apsuptyje, reikėtų žinoti, kad šioje vietoje personalas nekalba lietuviškai, tad pasiruoškite užsisakyti anglų ar rusų kalba, bei nėra galimybės atsiskaityti banko kortele.

Valgykla „Rąžė“

Apie šią Vytauto gatvėje įsikūrusią valgyklą tikriausiai žino dažnas pajūrio poilsiautojas. „Rąžė“ Palangoje veikia nuo neatmenamų laikų ir šiandien tebesiūlo pigius pietus savo klientams: cepelinų porcija čia atsieis vos 4 eurus, šnicelis – 3,70 Eur, kiaulienos guliašo kaina taip pat nesiekia 5 Eur. Žuvies mėgėjai čia irgi ras ką pavalgyti – žuvies kepsnio kaina čia 4,90 Eur. Valgykla tokiomis kainomis klientus pasitinka kasdien nuo 8 iki 20 valandos.

Pietūs Palangoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)