Šventosios centre vakare galima matyti minią smalsuolių, apsupusią keistą įrenginį: metalinis skersinis, o šalia – laikmatis. Užduotis skamba labai paprastai: kibkitės į šį vamzdį ir išsilaikykite dvi minutes. Prisitraukti nereikia, pakanka tiesiog nepasileisti.

Skersinis Šventojoje

Žmonės vienas po kito mėgina jėgas. Vienas bandymas atsieina 5 eurus, o jei pavyksta nepasileisti lygiai dvi minutes – organizatorius iškart stipriajam „kabėtojui“ sumoka 50 eurų. Šalia skaitmeninis laikmatis skaičiuoja sekundes ir tampa akivaizdu – viskas sunkiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.

„Dažniausiai išsilaikyti pavyksta minutę. Po minutės daugumą ištinka lūžis ir jie pasileidžia. Dvi minutės ten eina kur kas lėčiau nei čia, stovint ant žemės“, – pasakoja pramogos organizatorius Dominykas ir demonstruoja, ko prašo iš besiryžtančių išmėginimui.

Skersinis Šventojoje

Čia, pasak Dominyko, reikalinga ne tik fizinė jėga, bet ir nepriekaištinga psichologinė ištvermė: skersinis iš šonų įtvirtintas specialiuose guoliuose, kurie leidžia metaliniam vamzdžiui suktis, tad judant riešams, juda ir skersinis.

Anot vaikino, skersinis matė visokio amžiaus ir fizinio pasirengimo poilsiautojų, tačiau tuos, kuriems per vasarą pavyksta išsilaikyti dvi minutes, gali suskaičiuoti kone ant rankų pirštų.

„Na visaip būna. Štai kažkurį vakarą atėjo pagyvenęs vyriškis ir ką jūs galvojat – pasiėmė už skersinio ir lyg niekur nieko iškabėjo tas dvi minutes. Atidaviau jam 50 Eur, jis su draugais nuėjo į barą netoliese, pavakarojo ir grįždamas vėl užsuko pas mane. Išsilaikė vėl dvi minutes ir nuėjo namo“, – apie neseniai minią linksminusį senjorą pasakoja Dominykas.

Skersinis Šventojoje

Vis dėlto, paklaustas, ką su tokiais „etatiniais kabėtojais“ daro Dominykas – kaskart moka po 50 Eur ar nebeleidžia pramogauti antrą kartą, vaikinas nusišypso: „Vienas sėkmingas kabėjimas per vieną vasarą. Įsiminti tų žmonių veidus nesunku, nes jų tiesiog yra vienetai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)