Nuo praeitos vasaros pasikeitė tik lokacija, bet susidomėjimas – nė kiek nemenksta: jau legenda spėjęs tapti restobaras „Šilelis“ persikėlė į Vytauto gatvę. Čia net pirmadienio pavakarę tenka pastovėti nemažoje eilutėje, bet poilsiautojai kantriai laukia, o ir interneto platybėse liaupsių šiai vietai netrūksta: apsilankę „Šilelyje“ vieningai konstatuoja, kad šiame gastrobare garantuota puiki gastronominė patirtis.

Apie „Šilelį“ ne kartą rašė ir populiaraus tinklaraščio apie restoranus „Riebus katinas“ autorius – kaunietis, iki šiol neatskleidžiantis savo vardo bei pavardės. Liepos gale vyras čia apsilankė vėl ir dar kartą nepagailėjo gerų vertinimų „Šilelio“ virtuvei:

„Daugelis, pamatę tokią eilę prie maitinimo įstaigos, pasakytumėt: stovėti eilėje, ir dar Palangoje? Niekada. Patikėkit manim – stovėtumėt kaip dideli, jei bent kartą būtumėt paragavę šio restobaro gaminto maisto“, – rašė „Riebus katinas“.

Anot jo, kitiems, prasčiau įvertintiems restoranams nėra ko pykti – jie tiesiog nepasiekia „Šilelio“ lygio:

„Sakote, kad aš piktas, ir kandžios mano apžvalgos kenkia prastai įvertintų maitinimo įstaigų verslui? Tad kreipiuosi į tuos verslininkus, kurių maitinimo įstaigas įvertinau mažesniu nei 3/5 balu: gaminkite taip, kaip gamina „Šilelyje“, ir visos mano apžvalgos bus 5/5.“

Smalsumo vedina apsilankiau čia ir aš – skaniai pavalgyti pajūryje atrodo kone privaloma dienos dalis. Ir iš tiesų, rezultatas pranoko lūkesčius tiek porcijos dydžio, tiek, ypač, skonio prasme.

Apie viską nuo pradžių: eilė išties didoka, tačiau nėra jokių „patogių“ apskaičiavimų: net jei laisvas keturvietis stalas, o eilėje laukia žmogus, kuris sėdės vienas – jis ir gaus tą stalą. Tie, kuriems tinka sėdėti viduje, tikriausiai lauks dar trumpiau, mat geru oru visi nori gauti staliuką lauke.

Dvejonės renkantis pietus dažnai laužo galvą kaip rimti gyvenimo sprendimai, taip nutiko ir šįkart: šonkauliai ar mėsainis? Abu atrodo viliojančiai, bet renkuosi antrą, nes padavėja patikina, kad jo sulauksiu greičiau. Luktelėti teko apie pusvalandį, bet galiausiai sulaukus rezultatas pranoko lūkesčius.

Šilelis Gastropub

Nors sakoma, kad alkis – geriausias padažas, čia tikrai buvo ne ši priežastis: mėsainis – antras pagal skanumą, kokį kada nors yra tekę valgyti. Pirmasis, beje, net ne Lietuvoje. Jautiena – puikiai iškepta, minkšta ir sultinga, mėsainio bandelė – gardžiai paskrudinta, viduje – šiek tiek sūrio, kiaušinis, daržovės. Šalia – tradiciškai bulvytės ir padažas.

Tokia porcija net itin valgiam klientui turėtų atrodyti labiau nei pakankama. Kaina – 8,50 Eur. Žymieji šonkauliai čia kainuotų pora eurų daugiau, jūros gėrybių mėgėjų laukia midijos, kurių kaina svyruoja nuo 8,30 Eur iki 11,50 Eur. Sriubos – nuo 4 Eur iki 8 Eur.
Su Riebiuoju Katinu kalbamės apie šią itin gerais atsiliepimais garsėjančią vietą ir restoranų apžvalgininkas mini kone vienintelį „Šilelio“ minusą:

„Šilelis gera vieta pavalgyti. Tik reiktų atnaujinti tą palapinę, nes ten net migrantai iš Irako būtų nepatenkinti pasodinti. Mes valgėme bare. Palapinė – vienintelė priežastis, kodėl ten taip ilgai neužsukau. Na ir dar eilė“, – kalba „Riebus katinas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)