Penktadienį kai kurie į šventę atvykę jos dalyviai tiek atsipalaidavo, kad net ėmė nesigaudyti aplinkoje: vieni įsigeidė maudytis Dangėje, kiti - šokinėti nuo vandens dviračių vandenį. Vėliau paaiškėjo, kad visų linksmybių priežastis – alkoholis.

Linksmybės tęsėsi ir šeštadienį. Klaipėdos pliažuose šeštadienį teko drausminti ne vieną neblaivų poilsiautoją, o kelis net išprašyti iš paplūdimio.

Klaipėdos pliažus administruojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki tvirtino, kad šeštadienį prie jūros suvažiavo ilsėtis daugiausiai ne klaipėdiečiai, o iš kitų miestų atvykę vasarotojai. „Klaipėdiečius jau įsigudrinau atskirti ir jie labai skiriasi nuo atvykėlių.

Klaipėdiečiai ir drausmingesni, ir maudosi atsargiau, ir nevartoja alkoholinių gėrimų draudžiamose vietose. Mūsų miesto gyventojus atskirti galiu net ir iš maudymosi kostiumėlių. Šeštadienį prie jūros atvažiavo daugiausiai ne klaipėdiečiai“, - sakė A. Siakki.

Pasivažinėjus pajūriu nuo šiaurinio molo iki „Memel Nord“ baterijos Kukliškių kaime teko pastebėti ne vieną asmenį vartojantį alkoholinius gėrimus, atsivedusį keturkojus augintinius arba neprižiūrinčius besimaudančių savo vaikų.

Labiausiai nustebino kvartetas suaugusių vyriškių geriančių degtinę! Paaiškinus, kad pajūryje, kuris yra vieša vieta, tai daryti draudžiama, gelbėtojai susidūrė su netikėta kliūtimi – vyriškiai buvo kurčnebyliai. Nors jie gestais rodė, kad maudytis neketina, tačiau jiems taip pat gestais buvo paaiškinta, kad jie privalėtų degtinę išpilti, arba pasišalinti iš paplūdimio. Vyriškiai pasirinko antrąją alternatyvą.

Išprašyti iš paplūdimio buvo ir dvi pagyvenusių sutuoktinių poros, kurie, pasak kitų poilsiautojų, jau buvo „įsisavinę“ du butelius stiprių alkoholinių gėrimų. Iš pradžių jie gynėsi nevartoję nė lašo, tačiau įspėjus, kad bus iškviestas policijos ekipažas, kuris turės kuo nustatyti blaivumą, asmenys pasišalino.

Užtat jau gerai „pasilinksminęs“ panevėžietis puolė gelbėtojus už tai, kad jie trukdo ilsėtis ir neturi jokios teisės jį žadinti. Vienkartinėje taroje likusį rausvos spalvos gėrimą jis vadino vyšnių sultimis, vėliau jos „virto“ ispanišku vynu. Tačiau iš pliažo išeiti atsisakė. Jis neklausė nei bičiulio, nei žmonos prašymų nesikarščiuoti. Vyriškis gelbėtojus perspėjo, kad atvažiavus į Panevėžį šiems bus liūdna. Tik po ilgų derybų smarkuolį išvedė artimieji.

Šeštadienį pliažuose atsinešusių savo gėrimus, kuriais ketinta malšinti vis kylantį troškulį, buvo ne vienas ir ne du.

Vakare veiksmas persikėlė į miesto centrą. Dangė upė tapo šventės ašimi, kurioje vyko istorinių laivų regata, o Kruizinių laivų terminale vykusį koncertą stebėjo net iš Šiaurės rago. Pačioje upėje zujo įvairūs pramoginiai laiveliai, kuriuose netrūko linksmų danų su putojančio gėrimo „fužerais“ rankose ir linksmų vyrų gurkšnojančių gėrimus iš skardinių.

Didelį pavojų laivų eismui kėlė vandens dviračius išsinuomoję asmenys, kurie zujo nesilaikydami eismo taisyklių, kai kurie net išdrįso „išminti“ į Kuršių marias. Ne į viena minėtą plaukiojimo priemonę buvo sulipę daugiau asmenų, nei yra vietų, o kai kurie jų net vartojo alkoholinius gėrimus.

Visą naktį Dangėje patruliavo gelbėtojai, kurie buvo pasirengę bet kurią akimirką skubėti į pagalbą labiausiai įsiaudrinusiems šventės dalyviams. Marijaus Mikutavičiaus koncertui pasibaigus 1 valandą minia ėmė skirstytis. Bent jau vandenyje incidentų buvo išvengta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)