Vienas iš praeivių žymiojoje Palangos Basanavičiaus gatvėje sako, jog vaizdas pasikeitęs neatpažįstamai: „Viskas man čia nauja. Nebuvęs gal dešimt metų. Viskas gražu, smagu.“ Nepigu, sako vyras, lietuviškame pajūryje apsistoti, bet patriotizmas daro savo: į užsienį atostogauti netraukia ir vyras mieliau renkasi lietuviškąsias kopas.

Dauguma kalbintų praeivių konstatuoja – kainos pajūryje išties pasikandžioja, tačiau, kaip teigia vienas sutiktų tautiečių, atostogoms netaupo: „Važiuojam su ta sąlyga, kad jeigu atostogaut – tai atostogaut“, – sako vyriškis. „Jeigu atostogaujam – tai neskaičiuojam“, – antrina kita moteris, iš Klaipėdos atvykusi į Palangą papietauti.

Pietums kurorto centre reikėtų pasiruošti bent 10 eurų: štai viename restoranų Basanavičiaus gatvėje prie tilto vien šaltibarščiai kainuoja 4 eurus. Salotų kaina svyruoja nuo 7 iki 8 Eur, žuvies patiekalai – nuo 10 iki 16 Eur. Lietuviškos virtuvės mėgėjai cepelinų čia gali gauti už 6 Eur. Kitur kainos – panašios, nors Basanavičiaus gatvės savitarnos kavinėje pavalgyti galima išties pigiau: sriuba – vos 1,50 Eur, šaltibarščiai – 3 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)