Kai norisi kažko saldaus ar užklupus netikėtiems svečiams: truksite vos kelias minutes

„Vasara visiems asocijuojasi su uogom, ypatingai braškėm, tad kai norisi kažko saldaus ir skanaus, pasigaminu labai paprastą desertą: susipjaustau nedideliais gabaliukais braškes, prisiberiu šilauogių ir viską pasigardinu kondensuotu pienu“, – itin paprasto skanėsto idėja dalinasi konditerė, #dianos_desertai įkūrėja Diana Banienė.

Desertas, D. Banienės nuotr.

Laukiate netikėtų svečių karštą vasaros vakarą? Akimirksniu galite pagaminti ir kitą konditerės siūlomą desertą: „Tereikia turėti įvairių mėgiamų uogų arba vaisių, tokių kaip mangas, persikas. Taip pat prireiks vanilinės desertinės varškės, grietinėlės ir Filadelfijos sūrio: grietinėlę, varškę ir sūrį suplakame ir sluoksniuojame viską desertiniuose indeliuose.“

Obuolių, kriaušių ir bananų mėgėjams

Kitas desertas, sako D. Banienė, itin patiks mėgstantiems kriaušes ir obuolius: „500 g obuolių ir kriaušių reikia pakepti su 50 g sviesto ir 70 g rudojo cukraus, taip paruošiamas pirmas sluoksnis – deserto įdaras. Kitas sluoksnis – 500 g grietinėlės, 250 g natūralaus jogurto, 100 g cukraus pudros, 1 valgomas šaukštas vanilinio cukraus ir pagal skonį cinamono. Visi šie ingredientai suplakami iki standžios masės. Į desertinius indelius dedamas kriaušių ir obuolių sluoksnis, ir tada cinamono kremas. Galima ant viršaus pagardinti kakava.“

Kriaušių ir obuolių desertas, D. Banienės nuotr.

Dar vienas patiekalas smaližių džiaugsmui – bananinis desertas su karamele ir žemės riešutais: šiam desertui prireiks bananų, 250 g. maskarponės sūrio, indelio „Rududu“ kremo, žemės riešutų kremo. „Paruošimas – labai paprastas: suplakame maskarponę su karameliniu kremu ir žemės riešutų kremu, indelyje sluoksniuojame: kremas, bananai, kremas. Pagardinti ant viršaus galima smulkintais skrudintais žemės riešutais“, – pasakoja pašnekovė.

Vasaros karalienė – pavlova

Šis desertas atrodo išties gražiai, tačiau dažnai vengiama gaminti pavlovą namuose, nes įsivaizduojama, jog tai – sudėtingas procesas. D. Banienė dalinasi mini pavlovų receptu: desertas, sako pašnekovė, nepagaminamas greitai, tačiau yra paprastas ir labai gardus:

Mini pavlova, D. Banienės nuotr.

Pavlovos morengui reikės: 100 g kiaušinio baltymų;
200 g cukraus;
vieno apelsino, citrinos arba laimo nutarkuotos žievelės.

Baltymus su cukrumi reikia plakti ant garų vonelės (pvz. virš garuojančio puodo) kol masė taps šilta, tada plakimas perleidžiamas virtuviniam kombainui. Masė plakama iki visiškai standžių putų, į kurias galiausiai įmaišome apelsino, citrinos ar laimo nutarkuotos žievelės. Džiovinti morengą reikėtų 2 val orkaitėje 80 laipsnių temperatūroje. Baltymus konditerė pataria formuoti su konditeriniu maišeliu.

Pavlovos kremui reikės:
500 g grietinės;
500 g maskarponės sūrio;
vanilės.

Grietinėlė suplakama su maskarpone ir vanile. Mini pavlovas dekoruoti kremu, galima pagardinti mėgstamomis uogomis, o jeigu jų šalia neturite – puikiai tinka liofilizuotos uogos, avietės, braškės, vyšnios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)