Šiemet pabrango tiek šaltibarščiai, tiek cepelinai. Dažniausiai prašoma suma už vėsinančią rausvąją sriubą – 4 Eur, o už porciją taip lietuvių mėgstamų cepelinų – 7 Eur. Šaltibarščių kainos šiemet prasideda nuo 3.50 Eur, o pigiausių cepelinų galima paskanauti ir už 4 eurus.

Lyginant su pernai metais, norint sočiai pavalgyti teks išleisti daugiau. Praėjusią vasarą dažniausiai už šaltibarščius buvo prašoma 3.80 eurų, o 2019-taisiais – 3 eurų. Cepelinai taip pat pabrango. Pernai už porciją šio patiekalo dažniausiai tekdavo sumokėti 6 eurus.
Brangiausius šaltibarščius J. Basanavičiaus gatvėje, kaip ir pernai, galite rasti kavinėje-bare „1925”. Pačioje intensyviausios miesto gatvės pradžioje įsikūrusioje kavinėje už lėkštę šios sriubos su bulvėmis šiemet teks sumokėti 5 eurus. Cepelinai šioje kavinėje-bare taip pat vieni brangiausių – kainuoja 7.50 Eur.

Nors kainos atrodo didokos, verta pasižvalgyti atidžiau, mat yra vietų, kuriose išleisite perpus mažiau. Pavyzdžiui, prie pat Palangos tilto įsikūrusioje kavinėje „Sutema“ šaltibarščiai šiemet kainuoja 3.50 Eur, o porcija cepelinų – 4 eurus.

Jei ieškote dar pigesnių pietų – keliaukite į kavinę „Pajūrio žibintas“. Nors šioje vietoje cepelinai kiek brangesni ir kainuoja 4.50 Eur, šaltibarščiais galima pasimėgauti vos už 3 eurus.

Cepelinai

„Mums svarbiausia – parduodamas kiekis, tad kuo geresnę kainą pasiūlome klientams, tuo daugiau jų ateina pavalgyti. Šiemet tikrai sulaukiame daug žmonių, prekyba vyksta intensyviai, tačiau daugiausia turistų – lietuviai, o svečių iš užsienio užsuka minimaliai“, – teigia kavinės „Pajūrio žibintas“ vadovas Augenijus Povilaitis.

Ieškantys vietų, kuriose netektų nustebti pamačius sąskaitą už patiekalus, turėtų užsukti ir į kavinę „Cepeliniškės“. Šiemet čia siūlomi išties pigūs šaltibarščiai – vos už 3 eurus. Tiesa, už šią sumą gausite tik šaltąją sriubą, o jei prie jos pageidausite bulvyčių – suma išaugs iki 3.50 Eur. Cepelinai čia kainuoja kiek brangiau – 5.40 Eur.

Šaltibarščių su gruzdintomis bulvytėmis galima paragauti ir kavinėje „Express Pica“. Čia jie kainuoja 4.50 Eur. Kavinėje cepelinų nepavyks suvalgyti. Jei norite paskanauti tik šaltosios sriubos, ją siūlo ir „Exit vasaros terasa“. Šioje vietoje šaltibarščiai kainuoja tai pat 4.50 Eur.

Jei jums labai svarbus ne tik maistas, tačiau ir aplinka, kurioje valgote, verta užsukti į „Floros Simfoniją“. Netoliese Palangos tilto įsikūrusi kavinė traukia poilsiautojus įspūdingai sutvarkyta aplinka. Čia už porciją šaltibarščių teks sumokėti 4.80 Eur, o cepelinai kainuos 7.50 Eur.

Žemaitiški šaltibarščiai

Dar viena vieta, kurioje ne tik pavalgysite, tačiau ir pasimėgausite gražia aplinka – „De Cuba“. Šioje vietoje šaltibarščiai kainuoja kiek pigiau – 4.50 Eur, o cepelinai – 7.50 Eur.

Kavinėje „Jūros akis“ pernai kainavę 3.59 Eur šaltibarščiai šiemet pabrango iki 4 eurų. Už cepelinų porciją šioje kavinėje sumokėsite 4.90 Eur.

„Moliniame ąsotyje“ šaltibarščių porcija kainuoja taip pat 4 eurus, o cepelinai šioje vietoje kiek brangesni ir už juos teks sumokėti 6.50 Eur.

Kavinėje „Gražina“ rausvoji sriuba kainuoja taip pat 4 eurus, o norint suvalgyti cepelinų galima rinktis – vienas didžkukulis kainuoja 4.50 Eur, o jei norite visos porcijos – teks sumokėti 6 Eur.

Kavinės „Sporto Lizas“ vadovės teigimu, jie orientuojasi į paprastus žmones, tad siūlo šaltibarščių porciją suvalgyti už 4.50 Eur, o cepelinai čia kainuoja 7 Eur.

„Orientuojamės į aukso viduriuką – neiškeliame kainų, tačiau siekiame kokybės, kurią ir siūlome klientams. Mūsų kavinėje ne tik skaniai pavalgysite, tačiau pasimėgausite koncertais ir jaukia aplinka“, – teigia kavinės vadovė Martyna Miklovienė.

Visos šaltibarščių ir cepelinų kainos aiškiai sudėliotos, tad belieka išsirinkti labiausiai patinkančią vietą, o gal aplankyti keletą kavinių ir tik tada nuspręsti, kur verta užeiti ir kitą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)