Debesims paslėpus saulę daugelis Palangos poilsiautojų ieško alternatyvų pliažams. Kai kurie mėgaujasi ramiu pasivaikščiojimu po Botanikos parką, užsuka į grafo Tiškevičiaus rūmuose įrengtą Gintaro muziejų.

Dalis renkasi aktyvų poilsį ir važinėja dviračiais bei elektriniais paspirtukais. Dviratininkai tiek atsipalaiduoja, kad jau nebekreipia dėmesio į dviračių eismą reguliuojančius ženklus. Palangoje dviračiais galima važinėti beveik visur, išskyrus tris vietas: Botanikos parką, Meilės alėjos atkarpą nuo S. Dariaus ir S. Girėno g. iki Birutės kalno ir J. Basanavičiaus gatvėje.

Daugelis laikosi šio draudimo. Malonu buvo išgirsti, kad maža mergaitė net perspėjo savo mamą, kad matė ženklą, kuris draudžia važiuoti dviračiu. Tik apmaudu, kad ne visi suaugusieji turi tokias protingas dukras. Tokiems priminus, kad negalima minėtose vietose važiuoti dviračiais ir paspirtukais daugelis apsimeta nesuprantantys, arba atrėžia, kad žino, tačiau mina iš visų jėgų tolyn.

Nubausti statybininkai

Dali poilsiautojų Palangoje atostogaujantys su mažyliais pamėgo nemokamą vaikų žaidimų aikštelę Šermukšnių g. greta Naglio kalno. Čia įrengtos įvairios laipynės ir sūpynės labai mėgstamos mažųjų.

Tačiau greta nutiestą pėsčiųjų taką jau kelias savaites yra pamėgę pajūryje lauko kavinę statantys statybininkai. Jie taku, kuriuo į pliažą per dieną praeina tūkstančiai pėsčių, ne vienas jų stumia vaikišką vežimėlį, važinėja kiekvieną dieną. Pasak vyrukų, jiems sunku kelis šimtus metrų neštis įrankius ir statybines medžiagas, todėl reikia atvažiuoti iki pat kopų. „Šiandien galėjau ir sunkvežimiu atvažiuoti, tačiau pagailėjau trinkelių“, - paaiškino vienas iš dailidžių.

Tačiau šeštadienį kažkuriam iš poilsiautojų trūko kantrybė ir jis iškvietė policiją. Eismą šiuo taku riboja net du kelio ženklai: „Motorinio transporto eismas draudžiamas“ bei nukreipiamasis ženklas „Pėsčiųjų ir dviračių takas“. Būtent už šių ženklų nepaisymą statybininkams buvo surašyti Administracinių nusižengimų protokolai.

Vienas iš pažeidėjų netgi gynėsi esą neviešas asmuo, todėl nepageidautų, kad jo atvaizdas būtų publikuojamas viešai. Tačiau policijos pareigūnas jam paaiškino, kad toks jo pageidavimas būtų pagrįstas, jei jis būtų užfiksuotas privačioje erdvėje. Dabar jis esąs viešoje. Be to, padarė administracinį nusižengimą.

Klastinga jūra

Šeštadienį jūra buvo klastinga. Pūtė stiprokas vėjas. Šventosios pliažuose kabojo raudonos vėliavos, draudžiančios maudytis. Palangoje jūra buvo ramesnė, tačiau ne mažiau klastinga.

Iš Šiaulių atvažiavusiai 63 metų amžiaus moteriai maudynės su dukterimi ir anūke vos nesibaigė tragiškai. Netoli kranto ties Brukšvos upeliu greta moterų pliažo jūroje buvusi moteris dingo po vandeniu. Paskambinus Bendruoju pagalbos telefonu į įvykio vietą laiku suskubo gelbėtojai. Moteris buvo ištraukta iš jūros, atgaivinta ir perduota medikams. Jos gyvybei pavojus negresia.

Kur kas lengvabūdiškiau elgėsi neblaivūs vyrai iš Ukrainos, kurie beveik toje pačioje vietoje išsimaudyti nutarė 2 val. 48 min., informavo Palangos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas. Vienas iš narsuolių ėmė skęsti. Laimei, vėl į pagalbą suskubo gelbėtojai. Savo jėgų neįvertinęs narsuolis buvo ištrauktas.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėtojų vadovas, Všį „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Alsandras Siakki „Delfi“ sakė, kad jo tarnybos prižiūrimuose pliažuose incidentų nebūta. „Tačiau sekmadienį gali būti visko. Prognozuojama, kad gali sustiprėti vėjas. Be to, sekmadienį poilsiautojai bus dar labiau atsipalaidavę. Tad budėsime“, sakė A. Siakki.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)