Pajūryje penktadienį termometro stulpelis stovėjo ties 29 laipsnių atžyma. Kiek žmonių, tiek nuomonių. O žmonių Palangoje šiuo metu tikrai daug. Vieniems jų kaitrą ištverti padeda maudynės jūroje. Vanduo jūroje ties Palanga buvo įšilęs iki 24,9 laipsnių, tad atgaivinti jis gali tik trumpam. Kiti neįsivaizduoja atgaivos be vandens, treti – be ledų, kurių kurorte įvairovė tikrai gausi.

Per karščius – ledai

Dvi iš Marijampolės atvažiavusios ponios Zita ir Jūratė taip pat nusprendė atsigaivinti ledais, tačiau pasirinko ne egzotinius su grietinėle, jogurtu, vaisiais ir kitokiais papildais, o paprastus, vafliniame puodelyje. Tačiau kruopščiai išlaidas skaičiuojančioms ponioms išsyk užkliuvo jų kaina. „Sumokėjome gal po 2 eurus už porciją. O Marijampolėje jie kainuotų gal 70 centų. Pravažiavome pro Jurbarką, tai ten ledai 50–60 centų kainavo. Aišku, suprantame, kad ir ledai, ir gėrimai Palangoje brangesni. Kas nori, eina brangiai perka. Kiekvienas pasirenka. Bet mums viskas tinka“, – įspūdžiais dalijosi Zita.

„Dzūkijoje tokius pačius pirkau už 53 centus“, – toliau ledų kainas lygino Jūratė.

Palanga, poilsiautojai

Nuo praėjusio savaitgalio poilsiaujančios ponios tvirtino, kad Palangoje joms viskas patinka, nes pasitaikė puikūs orai. Į poilsiavietę, kurioje apsistojo, atsivežė savo dviračius, kuriais važinėja po apylinkes. Nuvažiavo iki Šventosios, važinėja į Palangą.

Užkliuvo tik žydintis jūros vanduo. „Jūra šilta, bet labai jau nešvari“, – pastebėjo Jūratė.

Moterys su sutuoktiniai ilsėjosi mediniuose nameliuose viename iš kempingų Užkanavės gatvėje vadinamojoje Gubojoje. „Maistą gaminamės patys, vieną dieną buvome išvykę į japonišką sodą Kretingos rajone, užėjome į kavinę, papietavome. Įvairiai, ne tik namuose“, – pasakojo ponia Zita.

„Žuvies pirkome“, – pridūrė Jūratė.

Palanga, poilsiautojai
Ponios džiaugėsi, kad kempinge, kuriame jos apsistojo, poilsiauja netriukšmingi ir ramūs žmonės. „Tylu, ramu. Viskas puiku. Gal mes patys šiek tiek triukšmingesni. O kempingą ir jo šeimininkę galime tik pagirti“, – viena per kitą gerų žodžių poilsiavietei negailėjo marijampolietės.
„Jei geras oras, tai visur gerai – ar gyventum apartamentuose, ar kokioje nors būdoje“, – reziumavo Jūratė iš Marijampolės.
Palanga, poilsiautojai

Giros populiarumas nemąžta

Kiekvienais metais girą netoli jūros tilto pardavinėjantis Modestas džiaugėsi gerais orais ir puikia vasara.

„Taip, pernai ji buvo ankstyvesnė, nuo gegužės buvo šilta, tačiau ir šiemet ji puiki. Girą pilstau jau daug metų. Žmonės ją mielai perka, nes ji šalta ir, palyginti, nebrangi. Kainų nuo pernai nekėliau. Tiekėjai irgi jų nedidina, tai lyg ir nėra dingsties ją branginti“, – kalbėjo Modestas.
Verslininkas sakė, kad daugiausiai per dieną yra pardavęs 13 statinių, kurių kiekvienoje telpa po 30 litrų, giros. „Tačiau kai yra didelė paklausa ir išsirikiuoja laukiančiųjų eilė, yra blogai. Šaldymo įranga nespėja atvėsinti gėrimo, jis ima putoti, tenka ilgiau laukti, kol įpilsiu“, – giros pilstymo subtilybes vardijo palangiškis.

Jis sakė nesiskundžiantis, kaip mėgsta dejuoti dažnas palangiškis, bloga vasara ar klientų stygiumi. „Manau, tai išskirtinis palangiškių bruožas – kokia vasara bebūtų, jiems ji visuomet bloga. O rudenį pastebi prie vieno ar kito restorano stovintį naują automobilį. Jei būtų prasta vasara, ar būtų iš ko jį nusipirkti?“ – juokėsi Modestas.

Populiarios pramogos vaikams

Tiek girą pardavinėjantis Modestas, tiek ir kalbintos ponios iš Marijampolės pastebėjo, kad į gerą keičiasi poilsį Palangoje besirankančiųjų poilsiautojų paveikslas. Nebematyti triukšmingų ir įkaušusių kompanijų, vadinamųjų „budulių“. Vyrauja ramios šeimos su vaikais.
Palanga, poilsiautojai

Todėl didžiulio populiarumo sulakė tiek J. Basanavičiaus gatvės pradžioje įsikūręs atrakcionų parkas mažiesiems su sūpynėmis, karuselėmis ir mašinytėmis, tiek netoli Jūratės ir Kastyčio skvero veikiantis batutų parkas. Čia vaikų klegesys aidi nuo vėlyvos popietės iki pat išnaktų.