Tokių vietų yra, svarbu gerai paieškoti. Pajūris, aišku, išlieka brangiausia poilsio zona, tačiau prie ežerų arba nedideliuose kurortiniuose miesteliuose tikrai galite rasti gerų ir nebrangių nakvynės vietų, ir tam jums nė nereikės pirkti palapinės.

Tas mūsų pajūris

Kambarį dviem Palangoje jau šiam savaitgaliui galima išsinuomoti už maždaug 50 eurų. Naktis iš šeštadienio į sekmadienį daug populiaresnė – jei kambarį nuspręstumėte nuomotis anksčiau, pavyzdžiui, penktadienį, kaina būtų beveik trečdaliu mažesnė.

Ieškodami apgyvendinimo Šventojoje dar galite rasti po vieną šen bei ten miestelio pakraščiuose išsibarščiusius kambarius ar lovas vilose. Naktis dviem žmonėm kainuos mažiausiai 100 eurų – ir tai, jei pasiseks, mat vietų likę nedaug. Panašu, kad Šventoji – šiemet už Palangą populiaresnis kurortas, nes vietų jame rasti sunkiau, o kambarių nuoma brangesnė.

Norėdami šį savaitgalį praleisti Nidoje pasirinkimą turėsite itin mažą. Visos, pigios ir brangios, vietos jau užsakytos. Geriausiu atveju galima tikėtis gauti lovą keturviečiame arba aštuonviečiame kambariuose: tai jums kainuos nuo 40 iki 120 eurų už naktį.

Ežerai, ežerėliai

Molėtai garsėja gamta, ežerais, observatorija, vasarą juose atostogauti – tikra atgaiva. Tačiau kadangi miestelis nedidelis ir apgyvendinimo vietų nėra daug, šiam savaitgaliui viskas jau užimta. Tačiau tuose pačiuose kraštuose, tik ne miestelyje, galite rasti kitų puikių variantų!

Pavyzdžiui, už 4 kilometrų nuo Molėtų esančiame Lelių kaime nakvynė dviem asmenims kainuos apie 60 eurų, o už tą kainą apsistosite atskirame kalnų namelyje su atskiru vonios kambariu ir patogiomis dvigulėmis lovomis. Arba, jei keliaujate automobiliu ir atstumas jums – ne kliūtis, kambarį galite išsinuomoti ir maždaug 20 kilometrų nuo Molėtų esančiuose Giraičiuose. Kaina kiek didesnė – apie 90 eurų dviem – tačiau į ją įskaičiuoti ir pusryčiai, ir SPA paslaugos. Juose viešėdami turėsite galimybę aplankyti ir Utenos rajone esantį garsųjį Tauragno ežerą, taip pat – Asveją.

ORO Dubingiai

Puikių vietų gali rasti Sartų ežerą norintys aplankyti poilsiautojai. Kadangi Sartai – Rokiškio rajone, o Rokiškis kurortiniu miestu nelaikomas, jame yra tikrai patrauklių ir piniginės nevirkdančių pasiūlymų. Pavyzdžiui, dvivietį kambarį Rokiškyje šiam savaitgaliui galite išsinuomoti nuo 25 eurų, o apartamentus šeimai – nuo 45 eurų.

Garsūs miesteliai

Trakuose dar ką tik vyko Mindaugo karūnavimo dienos šventė, bet net ir jai praėjus yra ką nuveikti. Pasiplaukiojimai laiveliu, kibinai, piknikas ant žolės ir pilies apžiūra – ko ne poilsis? O dar ir ežeras fantastiškas. Šį savaitgalį naktį Trakuose praleisti galite vos už 20-30 eurų. Ir kalbame apie dvivietį numerį! Trakuose esančiose sodybose šeimininkai netgi „labai geras“ vertinamus apartamentus nuomoja už sąlyginai nedidelę kainą.

Birštone šį savaitgalį vietą rasti bus sunkiau. Pigesnės vietos išgraibstytos, o norintiems bet kuriuo atveju su nakvyne nuvykti būtent į šį kurortinį miestelį už naktį teks sumokėti 100-150 eurų. Birštonas garsėja švariu oru, nuostabiu mišku ir parko alėjomis, sveikatingumo takais, SPA paslaugomis ir nedidelio miestelio gamtos ramybe.

Druskininkai laikomi vienu gražiausių Lietuvos miestelių, tad nenuostabu, kad ir į juos plūsta atostogautojai. Druskininkuose ir žinomiausias dainuojantis fontanas, ir keltuvai, ir apverstas namas, ir parkas, ir taip pat SPA, džiazo koncertai – ko tik nerasite. Taip pat miestelyje atskiros apžiūros verta nuostabaus grožio cerkvė. Privatūs nuomotojai dviejų vietų kambarius šiam savaitgaliui siūlo jau nuo 32 eurų, tai – irgi viena pigiausių vietų savaitgalio nakvynei. Už 40 eurų galite gauti dvivietį kambarį net 9,7 balo svetainėje booking.com įvertiname poilsio name.

Ką bepasirinktumėte, nepamirškite kremo nuo saulės ir daug, daug vandens. Šį savaitgalį žadami karščiai kai kur sieks net 34 laipsnius, tad laiką leisti miesto kamšatyje norėsis mažai kam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)