Svarbi vandens temperatūra: Nesvarbu, agurkai naminiai ar pirktiniai, vis tiek prieš raugiant būtina juos švariai nuplauti. Visgi, vanduo čia svarbus ne tik dėl higienos: „Negalima plovimui naudoti karšto vandens, plaukite kuo šaltesniu vandeniu. Galite netgi užmerkti agurkus šaltame vandenyje ir palaikyti keletą valandų. Šaltas vanduo suteiks agurkams traškumo“, – pasakoja Skirmantė.

Tinka ne bet kokia druska: Receptuose dažniausiai rašo druskos kiekį vandens litrui, tačiau neįvardijama, kokios tiksliai druskos reikia. „Ar žinojote, kad raugimui netinka joduota druska? Taip pat nerekomenduoju rožinės, Himalajų, ar bet kokios kitos su priedais druskos. Nuo tokių druskų agurkai gali gautis ištežę, su papildomu nemaloniu poskoniu. Geriausia naudoti kuo paprastesnę, rupią akmens druską“, – sako maisto tinklaraštininkė.

Rauginti agurkai

Žolynai: Raugiant agurkus, pasak S. Sirevičienės, žolynai yra vienas pagrindinių ingredientų: „Privaloma dėti krapų – dažniausiai naudojami stiebai, kartu su žiedynais ir vos keliomis šakelėmis. Kiti populiarūs žolynai – juodųjų serbentų, vyšnių, laurų lapai. Na o senoviniuose receptuose šeimininkės naudodavo ąžuolų lapus. Jų reikėtų 3-5 vnt. trilitriniam stiklainiui.“

Slaptas ingredientas: Norite lengvo aštrumo ir traškumo? Įdėkite krienų lapų: „Krienų lapai gan dideli, todėl rekomenduoju išbandyti krienų lapuose įsuktus užraugtus agurkus, kuomet kiekvieną agurką įsukite į atskirą krieno lapą. Ypatingam skoniui galite įdėti į stiklainį ir šviežios krieno šaknies juostelių.“

Skirmantė Sirevičienė

Į rūsį – iš karto: „Labai svarbu tik užraugtus agurkus iš karto nešti į vėsią patalpą, rūsį. Jei paliksite juos kambaryje kad ir per naktį, jie pradės per anksti rūgti, gali užputoti ir skystis išbėgs per dangtelį, o patys agurkai įgaus nemalonų poskonį“, – kalba skanaus maisto mylėtoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)