Kas madinga šiemet?

Renginių organizatorė ir dekoro specialistė E. Širvytė teigia, kad šios vasaros puošybos tendencijos susijusios su šviesiais atspalviais.

„Šiemet madingi visi balti ir kreminiai atspalviai, pavyzdžiui ivory, beige, latte atspalviai. Prie šviesių spalvų gamų dažnai derinami švelniai rausvi tonai bei aukso akcentai“, – vardija pašnekovė.
Jos teigimu, dėl pandemijos ir buvusio karantino žmonės labai išsiilgę švenčių, tad stengiasi apgalvoti kiekvieną detalę ir daugiau dėmesio skiria smulkmenoms.

„Pastebiu, kad klientai pageidauja daugiau spalvų, detalių, nebijo ryškių akcentų. Šiemet jaučiamas poreikis spalvingoms puokštėms, žmonės pageidauja gelsvų, persikinių ar net ryškių atspalvių“, – vardija E. Širvytė.

Specialistė teigia, kad šiemet vestuvėse atsisakoma ankstesniais metais buvusios populiarios tropikų temos.

„Nuotakų puokštėse vyrauja dar daugiau spalvų nei anksčiau. Renkamasi tvarkingos, apvalios formos puokštės. Dažnai nuotakos pageidauja tiesiog tvarkingai surištų išskirtinės rūšies prabangių rožių“, – patirtimi dalinasi specialistė.

Linkę vestuvėms išleisti daugiau

Švenčių organizatorė teigia, kad šiemet vestuvės organizuojamos prabangesnės ir joms skiriamas didesnis biudžetas nei ankstesniais metais.

„Jaučiasi, kad jaunieji nori prabangesnės šventės, negaili pinigų net smulkmenoms ir nori, kad viskas atrodytų puikiai. Kadangi kainos kyla bene visose srityse – surengti įspūdingą šventę taip pat darosi brangiau. Pastebiu, kad karantino metu žmonės pasitaupė ir šią vasarą leidžia sau daugiau ir švenčių metu išpildo ypač prabangias svajones“, – teigia E. Širvytė.

Eglė Širvytė

Specialistė pabrėžia, kad besiruošiantys vestuvėse būti svečiais turėtų itin atidžiai atkreipti dėmesį į tai, kas nurodyta kvietime.

„Pavyzdžiui, jei kvietime nurodyta, kad jaunavedžiai tikisi piniginių dovanų, tai reiktų ir dovanoti. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, jei vietoj gėlių žmonės tikisi gauti vyno butelį, loterijos bilietų ar auką beglobiams gyvūnams. Jei tai nurodyta kvietime, gėlių geriau nė nenešti“, – pasakoja dekoro specialistė.

Tikslios sumos, kokią turėtų skirti svečiai dovanai, E. Širvytė negalėtų nurodyti, tačiau pasak jos svarbu įvertinti savo finansines galimybes bei tai, koks ryšys sieja su jaunavedžiais.

Svarbus svečių atidumas

Švenčių dekoro specialistė įsitikinusi, kad vos gavus kvietimą į vestuves būtina jį atidžiai perskaityti. Dažnai kvietime nurodyta visa informacija, kurios gali prireikti svečiams.

„Jei kvietime nėra nurodyta, kad šventėje laukiama visa šeima su vaikais, dažniausiai tai reiškia, kad vestuvėse mažamečių būti neturėtų. Vis dėlto, jei kyla klausimų dėl vaikų dalyvavimo šventėje, verta tiesiog pasitarti su jaunavedžiais bei informaciją pasitikslinti su jais, o ne daryti savo interpretacijas“, – pasakoja švenčių organizatorė.

Taip pat, pasak specialistės, jei kvietime nurodytas aprangos stilius ar net konkrečios spalvos – būtina laikytis šių taisyklių.

„Jei nėra nurodyto griežto aprangos kodo, verta prisiminti, kad vestuvėse nėra priimtina balta spalva, tad jos vertėtų vengti. Būtina pabrėžti, kad juoda apranga šiais laikais nebėra laikoma neetiška, tad tokios spalvos drabužius galima dėvėti“, – teigia pašnekovė.

Tarptautinių tendencijų link

Švenčių organizatorė pabrėžia, kad rengiant vestuves verta pasidomėti ir tuo, kokios tendencijos vyrauja pasaulyje.

„Žvelgiant į užsienio šalių madas galima pastebėti, jog dar daugiau dėmesio yra skiriama dekorui, šventės puošiamos gėlių kompozicijomis, kurios primena tikrus meno kūrinius“, – pasakoja E. Širvytė.

Specialistė pastebi, kad švenčių metu, kaip niekad anksčiau, žmones daro laimingais tiesiog buvimas kartu, kokybiška muzika, mylimi atlikėjai, skanus maistas ir jauki aplinka. Tai galioja visoms pasaulio vietoms, mat visi žmonės nukentėjo karantino metu, kuomet negalėjo susitikti su artimaisiais. Žmonėms, kuriems teko atšaukti praeitais metais suplanuotas šventes, šiemet jomis mėgaujasi ypatingai.

„Akivaizdžiai matosi, kad žmonės pasiilgo vieni kitų, kad ilgai nematė užsienyje gyvenančių draugų, o šiųmetės šventės – puiki proga susitikti. Pastebėjau, kad šiemet įvairių minimų progų metu vyrauja labai pakili nuotaika, o žmonės neatsidžiaugia paprastu dalyku – buvimu vieni su kitais“, – teigia dekoro specialistė.

Žmonės nori įspūdžio

„Pastebiu, kad pandemija žmones pakeitė – jie išsiilgę ne tik bendravimo, bet ir dar gausesnių papuošimų savo šventėse, daugiau pramogų ir išskirtinių bei linksmų užsiėmimų“, – patirtimi dalinasi specialistė.
Pasak jos, šią vasarą renginių dar daugiau nei bet kada. Norinčių susituokti ir švęsti vestuves – ypatingai daug.

„Daugėja norinčių švęsti ketvirtadieniais, sekmadieniais ar net pirmadieniais. Visiškai nieko nebestebina rengiamos vestuvės darbo dienomis. Švenčių metu norima įspūdžio, tad pasirenkamos kuo įvairesnės programos, iliuzionistų pasirodymai, šokėjų ir muzikantų surengti šou“, – pasakoja dekoro specialistė.

Svajojantiems apie tobulą šventę

Pasak pašnekovės, lietuviai vestuves pradeda planuoti mažiausiai prieš metus. Šiuo metu tai būtina norint užsisakyti geriausius tiekėjus, gauti puikius vedėjus, fotografus, dekoratorius, floristus bei šventės vietą, kuri yra pageidaujama.

Didelę patirtį turinti dekoro specialistė organizuojantiems vestuves pataria nuspręsti, kokios nori šventės – vestuvių mieste, o galbūt priešingai – gamtos ir gryno oro apsuptos jaukios ceremonijos. Verta pagalvoti, galbūt vestuves norisi surengti dvare ar sodyboje, kur galima apsistoti keletą dienų, o gal priimtiniau vos kelių valandų paminėjimas.

„Būtina nusistatyti, kokį biudžetą norite skirti šventei. Surašyti savo prioritetus, kam pinigų tikrai negaila, o kur norisi sutaupyti. Jei tik įmanoma, patarčiau samdyti planuotojus, kadangi tai žmonės, kurie padeda daugelį paslaugų įsigyti su nuolaidomis, kurių įprastai negautumėte. Svarbu suprasti, jog profesionalai padeda išspręsti visus nesklandumus ir apgalvoti kelis žingsnius į priekį, kuriuos patys jaunieji ne visuomet gali suprasti ir žinoti“, – pabrėžia dekoro specialistė.

E. Širvytė įsitikinusi, kad šią dieną norisi būti geros nuotaikos, džiaugtis ir mėgautis, o ne rūpintis šventės detalėmis. Būtent dėl šios priežasties svarbiausia pasirinkti puikią organizatorių komandą, kuri patars ir išpildys jūsų viziją. Tuomet beliks džiaugtis puikiu rezultatu.