Birutės parkas ir Gintaro muziejus

Birutės parkas Palangoje

Tai – žymiausi Palangoje esantys objektai, kuriuos visi, Palangoje buvę, bent sykį yra matę. Vaikščiodami Birutės parke nepamirškite stabtelėti tiesiog pakvėpuoti – rūmai ir parkas yra vietinių šventu laikytame Birutės miške ir jame jaučiama ramybė bei meditacinė nuotaika. Peizažinio plano parko projektą grafų Tiškevičių užsakymu XIX amžiaus pabaigoje sukūrė garsus prancūzų architektas Eduardas Fransua Andrė.

Parke meistriškai išvedžioti takai, aikštelėse įrengti gėlynai. Be to, parke galite išgirsti profesionalius muzikantus: tris kartus per savaitę parko rotondoje Palangos orkestras klausytojams dovanoja nemokamus koncertus gamtoje. Gintaro muziejus – vienas lankomiausių šalyje. Vieną gausiausių pasaulyje gintaro inkliuzų ir unikumų kolekciją turinčiame muziejuje iš viso yra virš 30 tūkst. eksponatų. Taip pat muziejuje galite įsijausti į grafų Tiškevičių laikmečio gyvenimą rūmuose.

Kurorto muziejus – visi renginiai

Dar vienas netradiciškai renginiais aktyvus muziejus – tai Palangos krašto muziejus. Jame nuolat rengiamos parodos ir koncertai, tad net atvykę į pajūrį lietingu laikotarpiu, čia rasite, ką veikti. Beje, įdomus faktas: iki tapdamas Palangos kurorto muziejumi, pastatas buvo naudojamas kaip garsiausias pajūrio muzikos klubas.

Bažnyčios bokštas


Palangos bažnyčia – viena gražiausių Lietuvoje. Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia įspūdinga iš lauko, tačiau galima užsukti ir į vidų. Užlipkite į bažnyčios bokštą – jame įrengta apžvalgos aikštelė, kuri taps dar vienu ypatingu potyriu. Išvysite nuostabią Palangos panoramą.

Palangos skulptūrų parkas ir ne tik

Miesto centre yra įkurtas Skulptūrų parkas. Jame – net 28 vertingi kūriniai, kuriais gali grožėtis meno mylėtojai ar prie jų tiesiog leisti laiką šeimos su vaikais. Taip pat Palangoje atidaryta nauja lauko meno mini galerija, skirta miniatiūroms. Jos lankymas – nemokamas, o parodoje eksponuojami miniatiūriniai meistriški menininko Vytauto Kuso darbai. Jos lankymas – nemokamas!

Iliuzijų namas „Eureka“

Iliuzijų name galima ne tik apžiūrėti įdomius ir netradicinius eksponatus, bet ir patiems tapti parodos dalimi. Viską galima liesti, paroda – interaktyvi, tad negirdėsite jokių: „Prašom patraukti rankas.“ Dalyvaukite iliuzijoje, tapkite iliuzijos dalimi ir dar vaikus atsivedę pradžiuginkite. Be to, šiame name turėtų išeiti įspūdingos nuotraukos!

Insektariumas


Vieta, kurioje bus kuo domėtis ir vaikams, ir suaugusiems. Tai vienintelis Lietuvoje specializuotas zoologijos sodas, kuriame pristatomi skirtingų rūšių nariuotakojai. Vorai paukštėdos, skorpionai, šimtakojai, tarakonai ir kiti neregėti sutvėrimai tikrai paliks neišdildomą įspūdį.

Šunų muziejus

Šunų muziejus Palangoje

Ko gero, mieliausias muziejus Lietuvoje. Jame galite pamatyti didžiausią Lietuvoje šuniukų atvaizdų kolekciją. Šuniukų statulėlės iš visų pasaulio šalių – ir miela, ir tikra pažintis su tuo, kaip kitose kultūrose regimas geriausias žmogaus draugas. 2000 eksponatų iš 37 pasaulio šalių, pagamintų iš 22 skirtingų medžiagų. Tai – vienintelis Šunų muziejus Baltijos šalyse.

Atostogų parkas

Į vandens pramogų ieškančius poilsiautojus orientuotas ir laisvalaikio ir sveikatinimo centras „Atostogų parkas“, didžiausias tokio pobūdžio kompleksas Vakarų Lietuvoje! Tiesa, jis įsikūręs ne pačiame Palangos mieste, o kiek už jo, tačiau netoliese. Jame esantys baseinai įrengti ir vaikams, ir suaugusiems, taip pat rasite pirčių ir kitų SPA tipo pramogų.

Pasakų parkas

Pasakų parkas įsikūręs itin gražioje vietoje, ties Birutės parku. Keliaudamas jame nutiestais takais gali išvysti nuo vaikystės žinomus garsius pasakų personažus. Parko eksponatai taip pat nedraudžiami liesti: galima juos glostyti, liesti, su jais fotografuotis. O gido nė nereikia: prie kiekvieno pasakos veikėjo yra mygtukas, kurį paspaudęs gali išklausyti visą pasaką – lietuviškai ir angliškai.

Vaikų parkas


Dar viena nuostabi vieta, dėl kurios Palangą ypač mėgsta šeimos su vaikais. Tėvai joje gali tiesiog – vaikas ilgam ras ką veikti daugybės karstynių, čiuožynių ir žaidimų aikštelių komplekse. Visos aikštelės yra aptvertos, jų dydžiai skiriasi, tad kur leisti mažuosius – galite matyti pagal jų amžių ir aikštelių gabaritus. Parke taip pat yra kavinė, nes kaip be ledų?

Dinozaurų parkas

Dinozaurų parkas Klaipėdoje

Dinozaurų parkas įsikūręs tolėliau – maždaug 7 km nuo Klaipėdos. Bet jis neabejotinai yra viena iš svajonių vietų šeimoms su vaikais. 52 riaumojantys ir judantys dinozaurai, veidrodžių labirintas, mašinėlės ir elektromobiliai, traukinukas, vaikų žaidimų aikštelės bei mažasis zoologijos sodas. Tokiame pramogų komplekse galima prapulti visai dienai. Be abejo, ten rasite ir kavinę bei ledainę.

Nuotykių parkas „Miškas“

Trasos laipiojimui skirtos aktyvesniems poilsiautojams. Parke esančios trasos įrengtos taip, kad tiktų įvairaus amžiaus lankytojams: žemiausias takas pakilęs vos 1 m. nuo žemės, o aukščiausias ir ekstremaliausio nusiteikimo reikalaujantis takas iškilęs net 15 m. nuo žemės. Prisisekite diržus ir pirmyn! Be to, šiame nuotykių parke nestinga ir kitų pramogų: rasite batutą bei nedidelį zoo parką.

Olando kepurė

Šiek tiek mažiau žmogaus sukurtų pramogų – šiek tiek daugiau gamtos. Olando kepure vadinamas skardis, esantis tarp Girulių ir Karklės. Olando kepurė yra pati lankomiausia vieta kelyje nuo Klaipėdos iki Karklės. Skardžio aukštis siekia 24-25 metrus, ši vieta laikoma aukščiausia Lietuvos pajūrio vieta. Prie Olando kepurės įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, o iš apžvalgos aikštelės išvysite fantastiškai platų Baltijos jūros vaizdą pamatysite įspūdingus akmenuotus paplūdimius.

Tradicinės pramogos – tiltas ir rūkyta žuvis


Jūros tiltas – labiausiai lankoma vieta Palangoje. Tai tiltas, einantis pirmyn į jūrą – nuo jo atsiveria vaizdas į tolius bei kopas. Viena iš garsiausių poilsiaujančių Palangoje tradicijų – eiti ant jūros tilto palydėti saulės. Stebėti saulėlydį ir tada pagrindine miesto gatve patraukti namo... Ar dar ko trūksta?

Paskutinio pajūrio akcento: rūkytos žuvies skanavimo. Kiek vietų beaplankytumėte, ką bepamatytumėte, visą atostogų patirtį galėsite išjausti tik įsigiję šviežiai rūkytos žuvies. Jos rasite daugelyje prekybos kioskelių visame Palangos centre, tereikia išsirinkti, kur gardžiausiai kvepia, ir mėgautis. Gerų atostogų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)