Populiariausi maršrutai sostinėje – Vilnelė ir naktinė Neris

Kaip nurodo baidarių nuomos punktas Vilniuje „Sostinės baidarės“, sostinėje daugiausiai dėmesio sulaukia plaukimas Vilnele ir naktine Nerimi.

Vilnia, arba Vilnelė – kairysis Neries intakas, kurio slėnis išsiskiria stačiais šlaitais, griovomis ir atodangomis, todėl plaukimas žada būti išties vaizdingas. Kadangi Vilnelė negili, ji puikiai tinkama šeimoms su vaikais, nes, baidarei netyčia apvirtus, bus lengva atsistoti. Plaukimas Vilnele dviems asmenims kainuoja 32 eurus, galima rinktis skirtingo ilgio maršrutus..

Kitas populiarus baidarių maršrutas Vilniuje – naktinis plaukimas Nerimi. Ši upė nėra sudėtinga įveikti, todėl, lygiai kaip plaukimas Nemunu, tinka šeimoms su vaikais. Plaukimas naktine Nerimi naktį dviems asmenims kainuoja 32 eurus.

Kaune laukia vaizdingi Nemuno ir Nevėžio maršrutai

Kaip įvardija Kauno baidarių nuomos punktas „Vandens turistai“, Kaune populiariausi baidarių maršrutai yra Nevėžis-Nemunas, Nerimi per Kauną bei Nemunu per Kauną.

Štai baidarių maršrutas Nemunu vingiuoja 15 kilometrų, plaukiant galima išvysti Napoleono piliakalnį, karaliaus Mindaugo prospektą bei Kauno rotušę. Kiek trumpesnis nei Nemunu, žygis Nerimi driekiasi 13,5 kilometro. Šio maršruto peizažas: Kleboniškio miškas, Eigulių ir Vilijampolės mikrorajonų architektūra, Santakos parkas.

Kaune vienai darbo dienai vienvietės baidarės nuoma atsieina 10 eurų, dvivietės – 15 eurų. Vienvietės baidarės nuomos kaina vienai savaitgalio ar švenčių dienai siekia 15 eurų, o dvivietės – 25 eurus.

Baidarė

Minijos upė Žemaitijoje atvers nuostabius vaizdus

Žemaitijoje baidarių nuomos paslaugas teikianti įmonė „Minijos baidarės“ vaizdingiausiu maršrutu įvardija Minijos upės ruožą Aleksandravas-Kartena, kuriuo plauksite 24 kilometrus. Čia atsiveria vaizdai į Dyburių atodangą, Šilpelkės pažintinį taką, Dauginčių piliakalnį, vadinamąją Lietuvos Šveicariją, Kartenos piliakalnį bei Kartenos lurdą.

Paprastesni, bet populiarūs Minijos upės baidarių maršrutai yra šie: Cigonaliai-Kartena (16 km), Dauginčiai-Kartena (12 km), Kartena-Raguviškiai (13 km).

Savaitgalio dienai vienvietės baidarės nuoma atsieis 15 eurų asmeniui, darbo dienomis – 12 eurų. Dvivietės baidarės nuoma savaitgalio dienai kainuos 26-28 eurus, darbo dienai – 20 eurų.

Dzūkijoje savo maršrutą atras ir šeimos, ir patyrę plaukiotojai

Dzūkijoje bene vaizdingiausi maršrutai laukia plaukiant Merkiu arba Ūla.

Ūla yra vingiuota, gausi kilpomis, veržli, joje itin šaltas vanduo dėl gausybės įtekančių šaltinių. O štai Merkys pasižymi skaidriu, neužterštu vandeniu, miškingomis pakrantėmis, be to, jis daug ramesnis – tėkmė lėta, nėra kliūčių, todėl ši upė tinka išvykai su šeima.

Kaip nurodo baidarių nuomos punktas „Dzūkijos baidarės“, darbo dienai dvivietės baidarės nuoma atsieis 14 eurų, o liepos ir rugpjūčio savaitgalio dienai kaina sieks 27 eurus. Nuo rugsėjo kaina savaitgalio dienai krenta iki 20 eurų.

Aukštaitijos upių skaidrumas leis stebėti povandeninį pasaulį

Aukštaitijos nacionalinio parko teritorijoje labiausiai pamėgti maršrutai yra plaukiant Kiauna ir Žeimena, o Labanoro regioniniame parke – Lakaja.

Kiauna yra siaura, srauni ir vingiuota upė, apsupta kaimelių, ji teka pro Labanoro sengirę.

Žeimena yra ramesnė, tinkamesnė mažiau patyrusiems baidarių mėgėjams. Upė yra tokia skaidri, kad keliautojai gali pažvelgti tiesiai į povandeninį gyvenimą.

Plaukimas Lakaja siūlomas tik patyrusiems ir drąsiems baidarių mėgėjams – nors upė siauresnė už Žeimeną, keliautojams yra paruošusi nemažai išbandymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)