RESTORANAS „MUROS“, Pacų viešbutis


Norintiems ypatingos estetikos, autentiškos architektūros akims, o receptoriams nepamirštamų potyrių, tiesiog privalu apslankyti istoriniame Pacų viešbučio kiemelyje. Naujai atsidaręs restoranas „Muros“ žada ypatingą gero maisto kelionę, kurios bilietas – specialus ir išpuoselėtas vyno pasirinkimas. Šimtametės sienos, mačiusios pokylius, kuriuose dalyvaudavo ir pats Napoleonas Bonapartas, kviečia sukurti nepamirštamą šventę ir tarpti istorijos dalimi.

STIKLIŲ RESTORANAS

Stikliai

Jeigu savo šventę įsivaizduojate klasiškoje, unikalioje aplinkoje, tuomet užsukite į 1987 metų nuostabią aurą turintį vidinį kiemą Stiklių viešbutyje. Ši vieta puikiai tiks norintiems tiek ceremonijos, fotosesijos ir vakarienės vienoje vietoje. Nepamirštamos šventės akimirkas įsiamžinti galima žiemos sode, žalių vijoklių apsuptyje, nuostabaus grožio skulptūrų fone. Jaunavedžių naktis prabangiuose apartamentuose nukels Jus į didikų laikus. Skamba viliojančiai, taip? Stiklių restoranas išsiskiria aukščiausios klasės aptaravimu ir gardžiu maistu.

NACIONALINIO MUZIEJAUS SENOJO ARSENALO KIEMELIS

Mėgstantys išskirtinę aplinką dabar tikriausiai sukluso. Nacionalinio muziejaus senojo arsenalo kiemelis labai tinka neilgoms šventėms arba tai galėtų būti puiki vieta didelės šventės įžangai. Vestuvių ceremonija didingos Gedimino pilies fone? Jeigu tai skamba taip, kaip svajojote, tuomet šis kiemelis tiks idealiai. Autentiška aplinka, kuri tiesiog pulsuoja istorija ir įspūdingais vaizdais kviečia nepamirštamoms akimirkoms paminėti.

 Sandra Dainaravičienė

SVETAINĖ – BARAS VERANDA

Išsiilgusiems laisvės, natūralumo ir geros muzikos – šis šeimos restoranas Jums siūlo autentišką namų aplinką. „Verandos“ virtuvės paslaptis – natūralūs maisto produktai, iš Lietuvos kaimo ūkio teikiamos sezoninės daržovės. Tikriausiai geresnės vietos ypatingos, intymioms šeimos šventėms rasti neįmanoma. O jeigu dar mėgstate lengvą džiazą – penktadienio ir šeštadienio vakarais išlaisvinkite savo sielas!

PANAMA FOOD GARDEN

Na, jeigu manęs paklaustų kokia vieta man asocijuojasi su Žvėrynu, geru maistu ir jaukia aplinka – nedvejodama atsakau, kad tai restoranas „Panama food garden“. Idealiai tiks tiems, kurie norėtų pajūrio skonio Sostinėje. Panamos terasa erdvi, žalia ir labai tinkama jaunavedžių vestuviniam šokiui. Jeigu gamta būtų suplanavusi lietumi pamaloninti, tuomet šventę yra galimybė persikelti į Panamos kiemelyje esantį nuostabaus grožio stiklinį šiltnamį.

A TA SANTE

Jeigu ypatingą vietą jūsų gyvenime užima prancūziška romantika, mėgstate ramią ir autentišką aplinką, tai yra tai, ko jūs ieškote – „A ta Sante“ kiemelis. Jis nepaliks nei vieno abejingo, nes ten laikas tiesiog sustoja. Siauroje ir ramioje Ligoninės gatvėje, ilgai slaptu ir mažai kam žinomu kiemeliu mėgautis galėdavo tik labai smalsūs miesto svečiai ar gyventojai. Sparčiai populiarėjantis restoranas siūlo itin plačios selekcijos vyno pasirinkimą ir dieviškai skanius užkandžius.

STRANGE LOVE

Strange Love

Dienos be kavos neįsivaizduojantiems ši vieta turėtų būti labai gerai žinoma. Kavos namai „Stage Love“ įsikurę visai šalia Bernardinų sodo pagrindinių vartų. Dažniausiai čia užsukama pasiimti kavos puodelį išsinešimui, tačiau ar matėte koks nuostabus, jaukus, lemputėmis apkarstytas kiemas slepiasi už kavos baro. Mažoms, jaukioms šventėms ši vieta puikiai tiks. Tai pat galite rinktis ir balkonėlį, pro kurį atsiveria įspūdingo grožio vaizdas.

FIORENTINO KIEMELIS

Italija pačiame Vilniaus senamiesčio viduryje, Alumnato kiemelis, kuriame ir yra įsikūręs itališkas restoranas „Fiorentino“ – toskanos kvapai, Chianti kalvų spalvos ir aromatai. XVI amžiaus renesanso architektūros kiemas yra nuostabi vieta vestuvių šventei. Erdvu, subtilu, prabangu. Tradicinių Toskanos regiono patiekalai atvers jums nuostabius potyrius po Itališką kulinarijos kultūrą.

DOWNTOWN FOREST


Absoliučiai unikali vieta – hostelis, kur galima patiems pasikepti mėsytės arba neformaliai pagurkšnoti su draugais. Jokių kepsninių su savimi vežtis nereikia – visa įranga pasirūpina „Downtown forest“ komanda. Piknikas su draugais pačiame Vilniaus centre skamba tikrai smagiai. Susitikę su draugais galite visai netikėtai pakliūti į kokį koncertą, nes būtent šioje vietoje jų vyksta itin daug.

ŠEIMOS RESTORANĖLIS PAUPIO 5

„Skanu kaip pas mamą“ parašyta ant šio restoranėlio durų. Dar viena slapta vietelė Vilniuje, tik šį kartą nuostabiame ir spalvingame Užupyje. Labai tinkama vieta mėgstantiems lietuvišką virtuvę. Jeigu šventės metu turėsite svečių iš užsienio – būtent šiame restorane jie pasijus kaip namuose, namuose pas mamą, Lietuvoje. Taip pat šioje vietoje organizuojami lietuviškų patiekalų degustaciniai stalai. Taigi, norintiems autentiškumo, namų šilumos ir skanaus lietuviško maisto – čia apsilankyti yra privaloma!

RESIDENCE BAR

„Residence“ – kokteilių terasa, įsikūrusi privačių namų erdvėje, Užupio 40. Brolių ir sesių komanda nusprendė sujungti skirtingas patirtis ir įkurti šią vietą. Čia atsiveria nuostabi sostinės panorama bei spalvoti miesto saulylėdžiai – jais norime pasidalinti su visais svečiais. Galbūt tai vienos vasaros socialinis eksperimentas, o gal ilgalaikis projektas.

KIEMAS BY GASTRONOMIKA

„Kiemas by Gastronomika“

Vilniaus senamiesčio širdyje, nuostabios architektūros kieme įsikūrė restorano „Gastronomika“ kiemas. Atsirado jis šalia per pandemiją taip ir neįsivažiavusio restorano „Gastronimika“ kieme, po šimtamete, dar XVIII amžiuje sodinta liepa. „Bokšto skvere“ įsikūręs kiemas šeimininko Liutauro Čeprecko apidūdinamas taip: „Mūsų kiemas tarsi paraidžiui atspindi kiemo apibūdinimą: Pastatų apsupta aikštelė sodyboje, pilyje arba rūmuose. Išskirtinį kiemas, kuriame, be jokios abejonės, yra išskirtinis maistas”.