Portale „Prie jūros“ nurodoma, kad kiekvienais metais Nidoje apsilanko apie 700 tūkst. turistų.

Neringos miesto savivaldybei priklauso ir trys mažesnės kurortinės gyvenvietės: Preila, Pervalka ir Juodkrantė. Visas jas sieja panašaus stiliaus ir pobūdžio namukai, rami atmosfera, gamta.

Poilsio tipas visai kitas nei Palangoje, kontingentas, kuris ten atostogauja, dažnai irgi kiek kitoks – iki pernai Nida buvo pilna turistų iš Vokietijos. Šalia ramaus ir prabangaus poilsio jie vykdavo aplankyti garsaus rašytojo Tomo Mano namelio.

Kur gyventi? Variantai keli. Privatus sektorius: namų ir butų nuoma, taip pat poilsio namai bei viešbučiai ir, žinoma, erdvusis Nidos kempingas.

Vyksite kemperiu ar karavanu?

Kemperių, palapinių ir auto-karavanų savininkai Nidą gerai žino dėl erdvių poilsio vietų. Didžiulis kempingas miškuose, einant jūros link, pamėgta turistų vieta. Atvykti galima su augintiniais, dviračiais, lagaminais, ir nieko nereikia derinti papildomai. Iš esmės, jeigu gali kažką pasiimti į automobilį, tai ir pasiimk – nors ir akvariumą. Naudojimasis dušais, tualetais, geriamu vandeniu, elektra, bendra virtuve, WiFi – viskas įskaičiuota į kainą.

Sezono metu už automobilio vietą ir apsistojimą parai dviem suaugusiems sumokėsite nuo 17 iki 21 euro. Jei miegosite ne automobilyje, o statysite palapinę, kaina parai išaugs iki 22-27 eurų. O jei vietoje automobilio su palapine nuspręsite atvykti tikru kemperiu, para jums su mylimuoju ar draugu kainuos nuo 30 iki 38 eurų. Už kiekvieną kartu atsivežtą vaiką papildomai sumokėsite nuo 3,5 iki 5 eurų, o augintiniai teatsieis po 2 eurus.

Pigiausia irgi gali būti per brangu

Prieš keletą metų norintys pigiau pailsėti Nidoje turėjo įvairių galimybių. Netgi buvo galima už porą dešimčių eurų išsinuomoti lovą ar kambarėlį pas žmogų – panašiai, kaip pas Palangos močiutes, tik kad žvejų nameliuose ar jų priestatuose. Kaunietis Vytenis prisiminė tokią patirtį.

„Tada dar buvau studentas, tad nebuvo problema su mergina miegoti pas žmones. Viename kambaryje mes, kitame – nepažįstama pora, taip pasidalinome visą kainą. Tualetas, atsimenu, buvo kitame pastate, tas juokinga. Bet marios visai šalia, atsibundi ir jau gali eiti pasivaikščioti palei laivelius“, – pasakojo Vytenis.

Dabar, praūžus koronabangai, jo istorija jau skamba kaip prabanga. Pigiausias variantas nakvoti Nidoje – keliasdešimt eurų, ir tai panašu, kad turėsite erdve dalytis su svetimais.

Kaip skelbiama kambarių nuomos portale, lova aštuonviečiame miegamajame – 40 eurų. Tai reiškia, kad sumokėję 40 eurų už naktį miegotumėte su dar septyniais veikiausiai nepažįstamais žmonėmis. Kaunietė Lina „Delfi“ pasakojo, kad palyginus su ankstesnių metų poilsio kainomis jai ir tiek atrodo gerokai per brangu.

„Man būtų per brangu – tiesiai sakau. Jeigu moki kainą, kuri atitinka tavo vienos dienos uždarbį, norisi mokėti ją už malonų poilsį. Pavyzdžiui, prieš koronaviruso pandemiją, su vyru ir dviem vaikais ilsėjomės Druskininkuose ir Anykščiuose. Abu miesteliai su savo pramogomis, abu kurortiniai. Druskininkuose nuomojomės dviejų kambarių apartamentus su virtuvėle – viena para su viskuo buvo 39 eurai. Anykščiuose nuomojomės visą butą su vonios kambariu, butas buvo naujai įrengtas, palikta nauja pakuotė kavos, arbatos, visko, ko gali prireikti. Mokėjome 50 eurų už parą.

Suprantu, pajūris – ne Druskininkai. Bet esame ne kartą atostogavę ir Nidoje. Ten už naktį dviviečiame kambaryje su pristatoma lova vaikams mokėdavome apie 30 eurų. Virtuvės, aišku, nebūdavo, tualetai bendri aukštui – pigesniuose poilsio namuose niekas to ir nesitiki.

Bet čia... 40 eurų mokėti už vieną lovą kambaryje be patogumų, kuriame dar krūva žmonių? Ne, tai man tikrai per brangu“, – purtė galvą Lina.

Jūs tik ilsėkitės

Visgi tiems, kam pinigai – ne iššūkis, Nidoje yra fantastiškų pasiūlymų. Ištaigingas dvivietis numeris svečių namuose – ką tik nukainuotas nuo 160 iki 130 eurų už parą. Vieno kambario poilsis netoli jūros esančiame žvejų name – 200 eurų už parą. O prabangioje viloje, esančioje netoli paplūdimio ir vos 400 metrų nuo miestelio centro, dviejų kambarių apartamentus su balkonu du suaugusieji nakčiai galės išsinuomoti už 600 eurų.

Tiesa, neverta delsti – prie daugumos minėtųjų variantų prieš savaitgalį atsiranda prierašai, kad artimiausioms datoms tokia kaina belikęs vienas ar du numeriai. Kiek kaina kils ir ką dar ypatingesnio savininkai galės pasiūlyti juos išnuomavus – neaišku.

Tad jeigu nereikia rūpintis finansine puse, Nida kviečia – jūs tik ilsėkitės. Prabangios nuotraukos socialiniuose tinkluose, kambarių reklamos nuomos puslapiuose ir vėl pabrangęs įvažiavimas į Neringą – tikriausiai veikia ir kaip tam tikras filtras, siekiant išlaikyti kurortą specifiniame lygyje. Gražios ir turtingos vasaros, kokį poilsį bepasirinktumėte!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)