Nenumaldomai artėjant trumpiausios nakties šventei – Joninėms – daugelis suskubo pasirūpinti nakvyne prie jūros. Šiuo metu rezervavimo sistemos „Booking“ duomenimis, 97 proc. nakvynės vietų Palangoje ir Šventojoje yra užsakyta. Liko tik patys brangiausi variantai, kainuojantys nuo 600 eurų už keturias naktis keturiems asmenims (dviem suaugusiesiems ir dviem vaikams). Šiame rašinyje nevertinsime brangiausių pasiūlymų.

Nes gerai paieškojus antradienį priešpiet dar buvo galima rasti ir pigesnių pasiūlymų. Vienas jų išties vertas dėmesio: „Atostogų namai Palangoje“, esantys beveik pačiame centre, netoli Palangos Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios. Jame keturvietis kambarys su bendru vonios kambariu keturioms naktims keturiems asmenis kainavo 270 eurų. Tėvai galėtų pernakvoti dvigulėje lovoje, o vaikai būtų priversti sugulti ant ištiesiamos sofos. Priima ir su naminiais gyvūnais. Tiesa, klientai šią apgyvendinimo įstaigą įvertino 7,3 balo. Įvertinimą, matyt, lėmė bendras vonios kambarys.

Kitas pasiūlymas: kambarys „Gedimino vilose“ keturiems asmenims už keturias naktis už 291 eurą. Keturvietis kambarys su bendru vonios kambariu Viena didelė dvigulė lova ir dvi viengulės. Klientų vertinimas: 6,3 balo. Komentaruose daugelis klientų minėjo „Gedimino vilų“ patalpose tvyrantį pelėsių kvapą ir išgulėtas lovas. Taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad nėra interneto. Tačiau visi pažymėjo pagrindinį pranašumą – netoli jūros. Ir žemą kainą.

Dar vienas patrauklus pasiūlymas Palangos mieste: svečių namuose „Viladana“ siūloma „studija su terasa“ už 396 eurus keturioms naktims. Tiksliau, tai atskira patalpa nuosavame name su atskiru įėjimu, kuriame įrengta minimali terasėlė. Vieta pačiame mieste greta Žvejų gatvės, kuria galima nueiti iki pat pliažo ties centrine gelbėjimo stotimi. Tačiau „Viladanoje“ tiek tėvams, tiek vaikams teks nakvoti ant dviejų miegamųjų sofų. Klientų vertinimų nėra.

Rašant straipsnį per keliasdešimt minučių pasiūlymų „Atostogų namuose Palangoje“ ir „Viladanoje“ neliko. Paskutinieji likę laisvi numeriai buvo užsakyti. Tačiau „Gedimino vilų“ pasiūlymas dar ilgokai laukė savo klientų...

Šventojoje, kuri, kai kurių vertintojų manymu, išgyvena renesansą ir virsta normaliu kurortu, o ne išgertuvių vieta, gerai paieškojus taip pat buvo galima rasti patrauklių pasiūlymų.

Vienas jų, stovyklavietė „Prabangūs karavanai“ pačiame miestelio centre. Įrengtuose gyvenamuosiuose nameliuose ant ratų keturiems asmenims keturių naktų nakvynė kainuotų 322 eurus. Klientų įvertinimas: 8 balai. Pranašumas – arti jūra ir daug vietos kieme vaikams žaist. Trūkumai – nėra galimybės atsiskaityti kortele, priima tik grynuosius (bent jau taip buvo praėjusią vasarą) ir kondicionieriaus stoka, nes per dieną nameliai labai įkaista ir naktį juose tvanku.

Medinis namelis poilsiavietėje „Elnias“ netoli pliažo prie Šventosios upės. Keturių naktų nakvynė juose keturiems asmenims kainuotų 370 eurų. Klientų įvertinimas: 7,9 balo. Vienas šios poilsiavietės svečių komentaruose rašė, kad „ant sienos kabojo lapas su taisyklėmis, reikalaujantis prieš išvykstant išsiplauti grindis (mano manymu, už tokią paslaugų kainą to daryti nepriklausytų, be to, net nebuvo įrankių, kuo tai padaryti)“. Beje, ne vienas klientų parašė, kad visų jų prieš apsigyvenant buvo paprašyta atšaukti rezervaciją per „Bookingą“.

Tai tik keli pasiūlymai, kuriuos buvo galima rasti svetainėje „Booking.com“.

Aišku, atvažiavus tikrai būtų galima rasti kur pernakvoti pas bet kurį šventojiškį, kurių dažnas savo namus vasaros metu paverčia nedideliu skruzdėlynu ir nakvynę suteikia ir už 50 eurų. Tačiau taip pat reikėtų nepamiršti, kad nakvynę už tokią kainą paprastai renkasi tie, kurie savo poilsio neįsivaizduoja be garsios muzika ir daug alaus.

Tačiau kiekvienas turime teisę rinktis.