Lietuvos kurortai – sausakimši ir išbrangę

Lietuvos pajūrį pastarosiomis dienomis tyrinėjęs žurnalistas ir keliautojas Orijus Gasanovas pastebi, kad situacija Lietuvos kurortuose kardinaliai skiriasi nuo situacijos didžiausiuose Europos kurortuose. Pastarieji šiuo metu esą yra ištuštėję ir ženkliai atpigę, o Lietuvos kurortai – sausakimši ir išbrangę. Pavyzdžiui, Nidoje jau nuo trečiadienio nebuvo įmanoma susirasti viešbučių per booking.com sistemą.

„Kainos yra šoktelėjusios, ypač pagrindiniuose kurortuose – tai Palanga, Nida. O Klaipėdoje viešbučiai, nors ir pildosi, bet kainos juose nėra išsprogusios. Tiems, kurie dabar pamatė orų prognozę ir galvoja, ką daryti, mano rekomendacija būtų rinktis Klaipėdą, kurioje laisvų viešbučių tikrai yra, o kainos pakankamai normalios. Yra viešbučių už 40-50 eurų dviem asmenims“, – sako O. Gasanovas.
Klaipėda

Tiems, kurie turi kantrybės laukti laisvų vietų Nidos viešbučiuose, reikėtų nusiteikti, kad poilsis čia bus ne iš pigiųjų. Nors keliautojas pažymi, kad ilsėtis Nidoje – brangu, tačiau joje sutinkamos kainos nesiskiria nuo įprastų kainų Europos valstybių viešbučiuose.

„Turėsiu nakvynę iš sekmadienio į pirmadienį ir iš pirmadienio į antradienį, kuri kainuoja 120 eurų dviem asmenims, jei neklystu, su pusryčiais. 120 eurų yra brangu, bet tokia pati kaina yra Barselonoje ir kituose kurortuose. Tai – europietiškos kainos. Jei žmonės sako, kad Lietuvoje tokios kainos kaip Ispanijoje, tai nepamirškime, kad taip pat esame europiečiai, ir nereikėtų lygintis su neišsivysčiusiomis, atsilikusiomis valstybėmis, kur kainos ženkliai mažesnės“, – teigia O. Gasanovas.

Jis tęsia, kad Palangoje poilsiautojų laukia kiek mažesnės kainos nei Nidoje. Tiesa, čia jos gali būti įvairios – viešbutis, žinoma, kainuos daugiau nei kambarėlis pas Palangos močiutę.

„Nereikėtų pasižiūrėti į vieną viešbutį ir sakyti, kad kainos Palangoje yra kosminės. Pasikartosiu – jos europietiškos. Pas močiutę lova žmogui kainuoja 20 eurų, o jei rezervuosimės iš anksto, galima dar ir nusiderėti. Mano akimis, Palanga nuo praėjusių metų nesiskirs niekuo, išskyrus tai, kad atsiras naujų restoranų ir viešbučių. Plečiasi ir kempingai – tai pats pigiausias, ir, manau, ne blogiausias pasirinkimas, ilsėtis namelyje ant ratų ar palapinėje. Tai puiku, kai geras oras ir jei šį savaitgalį nerandate viešbučio“, – sako keliautojas.

Orijus Gasanovas

Geriausios kainos – Graikijoje ir Turkijoje, tačiau reikia paskubėti

Svarstantiems apie poilsį užsienyje, O. Gasanovas pabrėžia, kad daugybėje vietų turizmas pamažu atsigauna ir šiuo metu siūlo nebrangų poilsį. Tuo reikėtų naudotis jau dabar, nes vėliau, kai turizmas atsigaus, kainos, be abejo, išaugs.

„Pačioje vasaros pradžioje buvo stipriai atpigusi Turkija, bet dabar kainos kyla, todėl reikėtų skubėti. Šviežia informacija apie Graikiją – yra labai pigių vietų, o savaitės poilsis viešbutyje su baseinu čia kainuoja 230 eurų. Nors pasiūlymas yra be maitinimo, jei netingi, gali Graikijoje nueiti į maisto prekių parduotuvę, kurioje maisto kainos arba pigesnės, arba panašios kaip Lietuvoje. 230 eurų žmogui už savaitę atostogų su lėktuvo bilietais, manau, yra labai padori kaina, ir tikrai pigiau nei pasiimti viešbutį Lietuvoje“, – pastebi O. Gasanovas.

Keliautojo manymu, šiuo metu yra palankus metas kelionėms į užsienį ne tik kainų atžvilgiu, bet ir dėl pandeminės situacijos stabilizavimosi.

„Pernai sakiau – keliaukit tie, kas drąsūs ir nebijo nesklandumų. Šiemet tų nesklandumų, bent jau man, jokių nekylą. Ypač, jei esi pasiskiepijęs, sienos yra atviros, o geriausias dalykas – grįžus nereikia izoliuotis. Anksčiau tai atbaidydavo daug keliautojų“, – sako O. Gasanovas.

Juodkalnija

Paklaustas, kur šiemet geriau atostogauti – Lietuvoje ar užsienyje, keliautojas rekomenduoja išmėginti Juodkalniją.

„Neseniai buvau Juodkalnijoje ir bendravau su kelionių organizatoriais – jie sakė, kad Juodkalnija lietuviams turbūt taps šių metų viena iš top 5 krypčių. Kai vykau, tai buvo vienas pirmųjų reisų, jis nebuvo pilnas. Lygiai po savaitės jis jau buvo užpildytas, o dabar net trys lėktuvai į priekį užpildyti. Man džiugu, kad lietuviai atranda kažką naujo. Jei norisi kažko naujo ir nepatirto, tai Juodkalniją labai rekomenduoju“, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)