„Dėl didelio svorio atsiradę nugaros, kojų skausmai, sveikatos problemos privertė susimąstyti, jog laikas keisti savo gyvenimo būdą. Užsispyriau ir ėmiausi pokyčių, lėmusių, jog per kelerius metus atsikračiau virš 50 kilogramų viršsvorio. Iš pradžių pradėjau nuo mažų žingsnelių, o aktyvus žingsnių sekimas prasidėjo prieš du metus. Pajutus, jog svoris krenta, motyvacija vaikščioti tik dar labiau padidėjo. Pradėjau skatinti save labiau, kelti iššūkius. Mano ėjimo rekordas yra 32 kilometrai arba 40 tūkst. žingsnių per vieną dieną, o šiaip kasdien vidutiniškai nueinu apie 15 tūkst. žingsnių.

Na, o pamėgęs vaikščiojimą, atradau ir „IKI Ėjimo varžybas“. Jose dalyvauju jau šeštą kartą ir kas kartą labai tuo mėgaujuosi. Gražiai parinkti maršrutai, linksmi žmonės, bendraminčiai. Būtent dėl šios priežasties keletą kartų per metus vykstu ir į kitus Lietuvos miestus, į kuriuos pakviečia šio renginio organizatoriai“, – sako įspūdingus gyvenimo būdo pokyčius įgyvendinęs nuolatinis ėjimo renginių dalyvis Simonas.

Šiaulietiška tarme prabilęs virtualus gidas

Jau šeštuosius metus iš eilės sveikatingumo iniciatyva „IKI Ėjimo varžybos“ suburia tūkstančius aktyviausių ėjikų iš skirtingų Lietuvos regionų. Susitikimo tikslas – ne tik pajudėti, bet ir atrasti vis naujus Lietuvos miestus, miestelius ir regionus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Birželio 19 d. sveikatingumo renginio organizatoriai ėjikus pakvietė pasivaikščioti po Šiaulius, o atvykusiems paruošė staigmeną – Šiaulių kraštui būdinga tarme įgarsintą virtualų maršrutą, su šypsena veide leidusį atrasti per 40 skirtingų miesto pažintinių objektų.

„Šiauliai nustebino! Nepaisant 30 laipsnių karščio, eiti Saulės mieste susirinko daugiau nei 5 tūkst. dalyvių. Tai – absoliutus rekordas už Kauno ir Vilniaus ribų!“, – džiaugėsi renginio organizatorė ir mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė.

Šimtą metų nuo pirmosios sporto organizacijos mieste susikūrimo švenčiantys Šiauliai subūrė gausų ėjikų būrį, nudažė miestą geltonai ir tapo masiškiausia renginio komanda.

„Visos Lietuvos vaikščiojimo ir sveikatos šventė šiandien buvo mieste, kuris švenčia 100 metų jubiliejų nuo pirmosios sporto organizacijos mieste įsikūrimo. Labai džiaugiamės ir kviečiame sugrįžti į Šiaulius kasmet“, – sakė Šiaulių miesto savivaldybės sporto skyriaus vadovas Gintaras Jasiūnas.

Šiemet į Šiaulius atvyko didžioji dalis šalies žingsnių milijonierių. Tarp jų – ir šalies žingsnių rekordininkė Birutė iš Zarasų, savo žingsnių sąskaitoje skaičiuojanti jau beveik 40 mln. žingsnių. Iki virtualios kelionės aplink Žemės rutulį pabaigos Birutei trūksta vos 10 mln. žingsnių!

Taip pat pasivaikščioti į Šiaulius su visa šeima atkeliavo ir devynmetis Dominykas, jau kelerius metus nepraleidžiantis nė vieno ėjimo renginio. Dominyko trofėjų kolekcijoje – kone 20 ėjimo medalių!

Tarp jauniausio ir vyriausio dalyvio – 80 metų skirtumas

„Ėjimas – pati natūraliausia fizinio aktyvumo rūšis, tinkama kiekvienam. Na, o jos teikiamas naudas suderinus su pažintine bei pramogine veikla, vaikščiojimas tampa vienu smagiausių būdų palaikyti gerą savijautą ir nuotaiką. Matome, kad tuo tiki ir Šiauliuose susirinkę dalyviai. Ne veltui jauniausiam ėjikui – vos vienas mėnuo, o vyriausiajai – net 81-eri“, – ėjiko kultūros populiarėjimu džiaugėsi V. Musvydaitė.

Vyriausiąja renginio dalyve tapusi Kovo 11-osios akto signatarė, 81-erių metų gydytoja Miglutė Gerdaitytė iš Meškuičių neišsigando vasariško karščio, įveikė visą, daugiau nei 10 kilometrų ilgio renginio maršrutą, ir džiaugėsi iniciatyva, suburiančia įvairaus amžiaus gyventojus judėti.

„Džiaugiuosi tokiomis iniciatyvomis, nes judėti – svarbiausia. Eikime visi, būkime sveiki ir energingi“, – sakė Miglutė.

Kaip ir kasmet, viena smagiausių renginio pramogų tapo unikali apsipirkimo už žingsnius erdvė. Joje žingsniai virto vertingiausia valiuta. Vien už mobiliojoje programėlėje „#walk15“ sukauptus virtualius žingsnius ėjikai išpirko 35 tūkst. vaisių, daržovių, žalumynų ir dešimtis tūkstančių kitų renginio partnerių įsteigtų užkandžių, gėrimų bei net maisto keturkojams.

Artimiausios „IKI Ėjimo varžybos“ vyks Kaune, rugsėjo 4 d. Eiti ir atrasti specialiai renginiui sukurtą naują maršrutą gali kiekvienas norintis, o tam tereikia užsiregistruoti ČIA.

Projektas „Ėjimo varžybos“, kurį įgyvendina UAB „Walk15“, bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)